Ovog ljeta u Dolini ćupova ponovo će se igrati europske utakmice

Fena
Ovog ljeta u Dolini ćupova ponovo će se igrati europske utakmice
Nakon jučerašnje pobjede u Bijeljini, Fudbalski klub Željezničar ispunio je primarni cilj zacrtan za ovu sezonu a to je plasman u evropska takmičenja.

Željezničar, kao trenutni lider na tabeli, ima 16 bodova prednosti u odnosu na četvrtoplasirani Radnik, pa je pet kola prije kraja prvenstva nastup u pretkolu Evropske lige i matematički osiguran a to znači da će navijači ovog tima na ljeto konačno na obnovljenoj Grbavici gledati gostovanja evropskih timova.

Zadnju evropsku utakmicu u 'Dolini ćupova' Željezničar je odigrao prije 13 godina, 12. augusta 2004. godine kada je od bugarskog Litexa poražen s 1:2. Poslije toga, sve utakmice u Evropskoj ligi i Ligi prvaka 'plavi' su kao domaćin igrali na stadionu Koševo.

Nakon prošlogodišnje akcije 'Kupi stolicu za evropsku Grbavicu' u kojoj su navijači direktno učestvovali u obnovi, stadion Grbavica je ispunio kriterije za UEFA-inu kategoriju '2'.

Nakon što je osigurana Evropa, Željezničar ostaje u igri za oba trofeja, a već u srijedu ih očekuje revanš polufinala Kupa BiH protiv Širokog Brijega, u kojem im za plasman u finale treba pobjeda od dva gola razlike.

Za duel protiv Širokobriježana bit će otvorene sve tribine a cijene karata za južnu, sjevernu i istočnu tribinu su pet KM, dok je za zapadnu 20 i 25 KM, saopćeno je iz kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije