Navijači iz BiH ispunili san sirijskog dječaka u Grčkoj

Radiosarajevo.ba
Navijači iz BiH ispunili san sirijskog dječaka u Grčkoj
Iako je utakmica između Grčke i BiH u nedjelju protekla u znaku malih incidenata na terenu i onih velikih, nacionalističkih ispada na tribinama, jedna pozitivna stvar ipak je obilježila putovanje bh. navijača u Atinu.

Jedan od ljubitelja nogometa iz naše države, koji je putovao u Grčku, objavio je na svom Facebook profilu veoma zanimljivu priču, a u vezi sa jednim veoma humanim djelom koji je jedna grupa navijača napravila tokom svog putovanja.

"Bio sam sa prijateljima na utakmici Grčka-BiH. Nezaboravno putovanje, sa sjajnom ekipom, preko 2.500 km loših i dobrih cesta kroz Srbiju, Makedoniju, Grčku, Albaniju i Crnu Goru sa antologijskim Šćepan poljem pred kraj puta. Ali ono što je, pored nesretnog gola u posljednjim sekundama utakmice, obilježilo ovaj put je jedan dječak iz Sirije imena Rais", napisao je Dženan Selimbegović u svojoj objavi na Facebooku, objašnjavajući kako su on i prijatelji poveli jednog sirijskog dječaka da sa njima prati utakmicu bh. reprezentacije.

"Naime jedan od prijatelja je u zadnjem trenutku otkazao svoj put i mi smo bili uvjereni da putujemo sa jednom kartom viška za utakmicu. Međutim na metro stanici na kojoj smo se kao navijačka grupa ukrcali za voz koji nas je trebao prebaciti do stadiona, jedan gospodin, koji nas ispred organizatora prati na voz, dovodi pred nas dječaka koji je krenuo kod tetke i moli nas da krene sa nama da se ne izgubi u gužvi", nastavlja Dženan svoju neobičnu priču.

Dječak iz Homsa, koji boravi sedam mjeseci u nekom kolektivnom smještaju sa majkom, a kojeg su njegovi novi prijatelji opisali kao "neobično pametnog, lijepog i stalno nasmijanog dječaka" pukom srećom postao je navijač BiH na ovoj utakmici, budući da se uskoro karta viška pretvorila u jedan veliki osmijeh na dječakovom licu.

"Jedan od prijatelja se sjeti karte 'viška' i nudimo mu da krene sa nama utakmicu. Presretan je. Dolazeći pred stadion kaže: "It's my dream". Prva utakmica u životu", kaže Dženan na kraju svoje priče o sirijskom dječaku, dodavši na kraju:

"Čovjek bi pomislio da je čitav ovaj put, ustvari, bio zbog njega".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije