Osuda fizičkog nasrtaja na fudbalerku Nevenu Miladinović

Radiosarajevo.ba
Osuda fizičkog nasrtaja na fudbalerku Nevenu Miladinović
/ Nevena Miladinović nakon napada na nju
Nakon što je jučer funkcioner ženskog fudbalskog kluba Vojvodina fizički nasrnuo i udario mladu fudbalerku ŽFK Crvena zvezda, uslijedile su zvanične osude.

 

Saopćenjem se oglasila Internacionalna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u fudbalu Fare Network koja je ogorčeno reagirala na informacije o fizičkom nasrtaju na fudbalerku ŽFK Crvena zvezda Nevenu Miladinović.

 

“Ne samo da takvom ponašanju ne smije biti mjesta u sportu, nego ni bilo gdje u civiliziranom svijetu. Obaviješteni da se klub Vojvodina samo javno ogradio od postupaka Čapelja, očekujemo barem od nadležnih organa da istom izrekne pravne mjere koje će biti pokazatelj svima da nasilje i diskriminacija nad ženama ne smiju biti prihvatljiva opcija”, saopćio je izvršni direktor Fare Networka Piara Powar.

 

Iz Fare Networka poručuju da ne samo fudbaleri i fudbalerke već i treneri, te ostali sportski zvaničnici predstavljaju uzore brojnim mladim osobama koje vole sport, te moraju nositi odgovornost o tome kakve poruke šalju svojim ponašanjem.

 

Podsjetimo, napad se dogodio nakon utakmice, kada je Dragan Čapelja, bijesan zbog slavlja mladih Zvezdinih fudbalerki koje su pobijedile sa 3:1, nasrnuo na djevojku i svom snagom je udario po licu. Policija je ubrzo uhitila Čapelja, a protiv njega će biti pokrenut i kazneni postupak.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije