Odluka Disciplinske komisije: Visoke kazne za FK Sarajevo i FK Željezničar

Radiosarajevo.ba
Odluka Disciplinske komisije: Visoke kazne za FK Sarajevo i FK Željezničar
Fudbalski klubovi Sarajevo i Željezničar kažnjeni su sa više od 10.000 KM, zbog propusta u organizaciji utakmica sedmog kola Lige za prvaka i Kupa BiH, saopćeno je danas iz Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH.

FK Sarajevo je kažnjeno sa 5.000 KM, zbog propusta u organizaciji prvenstvene utakmice protiv Slobode, upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava, što je prouzrokovalo povrede jednog navijača. Također, kažnjeni su i sa 1.500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava tokom Kup utakmice protiv Mladosti.

S druge strane, FK Željezničar kažnjen je sa 1.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Širokog Brijega, te sa dodatnih 3.500 zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Zrinjskog i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava.

HŠK Zrinjski kažnjen je s 1.000 zbog upotrebe pirotehničkih sredstava tokom meča sa Željezničarom, a ista kazna izrečena je Slobodi zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Željezničara, odnosno upotrebe pirotehničkih sredstava.

Predsjednik FK Sloboda Senad Mujkanović kažnjen je sa 500 KM zbog kršenje Kodeksa o ponašanju nogometne organizacije, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Ženski nogometni klub Mladost kažnjen je sa 2.500 KM zbog neopravdanog odustajanja od organizacije i odigravanja utakmice protiv Iskre.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije