Počela prodaja ulaznica za meč BiH - Grčka, navijači u redu od sinoć

N. K.
Počela prodaja ulaznica za meč BiH - Grčka, navijači u redu od sinoć
Radiosarajevo.ba / Prodajno mjesto Centrotransa u Zenici
Prodaja ulaznica za kvalifikacijsku utakmicu između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Grčke, koja se igra 9. juna na stadionu Bilino polje u Zenici, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji počela je jutros na 23 prodajna mjesta u BiH.
Zbog ograničenog kapaciteta stadiona u Zenici, kao i ustanovljenih sigurnosnih procedura, za ovu utakmicu odštampano je 10.580 ulaznica za prodaju, a utvrđene  cijene su:  40 KM (tribina zapad), 30 KM (tribina istok),  20 KM (tribine sjever i jug).

Najveće gužve zabilježene su na prodajnom mjestu u Zenici, a kolona je formirana još u nedjelju navečer, kazali su nam iz Centrotransa.

Jasmina Delalić, voditeljica poslovnice Centrotransa u Sarajevu, za Radiosarajevo.ba je rekla da postoji veliki interes za kupovinu ulaznica, te da se očekuju gužve i u Sarajevu na jedinom prodajnom mjestu, a to je Autobuska stanica Sarajevo.

"U skladu s napravljenim relevantnim analizama i sačinjenim sigurnosnim procjenama, a prema odgovarajućim standardima FIFA-e i UEFA-e i zaključcima nadležnih organa NSBiH, nama je dostavljeno ukupno 5.465 ulaznica, koje ćemo prodavati na 23 prodajna mjesta", kazala je Delalić.

Naglasila je da jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta) i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica te da kupovina ulaznica osobama bez identifikacionog dokumenta neće biti dozvoljena.

U neposrednoj prodaji bit će 4.500 rezerviranih ulaznica za potrebe igrača i stručnog štaba A reprezentacije, organizirane i registrirane navijačke grupe reprezentacija BiH, stručne štabove ostalih selekcija, kantonalne i područne saveze putem entitetskih saveza, klubove Premijer lige BiH, članove organa i tijela NSBiH, zaslužne nogometne radnike i bivše reprezentativce BiH, sponzore, organe i institucije državnog i entitetskog nivoa te administracija Saveza.

Podsjećamo, selektor Baždarević objavio je  protekle sedmice spisak igrača na koje računa za utakmicu protiv Grka, a na njemu su se našli sljedeći fudbaleri: 

Golmani: Begović, Šehić, Pirić.

Odbrana: Bičakčić, Šunjić, Cocalić, Zukanović, Dumić, Pavlović, Memišević, Vranješ.

Vezni red: Pjanić, Cimirot, Prcić, Stevanović, Višća, Vršajević, Milićević, Krunić, Medunjanin, Bešić, Lulić, Jajalo.

Napadači: Bajić, Ibišević, Hodžić, Kodro, Džeko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije