NSBiH pokušaj podmićivanja Bandovića proslijedio Tužilaštvu BiH

AA
NSBiH pokušaj podmićivanja Bandovića proslijedio Tužilaštvu BiH
Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NBiH) predmet pokušaja podmićivanja Dejana Bandovića, golmana FK Olimpic, od menadžera Sanela Klopića, proslijedio je Tužilaštvu BiH, potvrđeno je iz NSBiH.

”Do jučer smo saslušali sve aktere u aferi, izuzev Klopića, koji nije član NSBiH i nismo ga mogli natjerati da dođe na saslušanje u Savez. Predmet smo kompletirali i proslijedili ga Tužilaštvu BiH”, istaknuo je Damir Raguž, jedan od tužilaca NSBiH.

Klopić je, kako se čuje na audiosnimku, nudio Bandoviću 10.000 maraka da ne brani punim angažmanom u meču Lige za opstanak protiv Metalleghea (meč završen, rezultatom 1:1). Klopić je povezivan kao menadžer Mate Neretljaka, trenera NK Metalleghe, i blizak čelnim ljudima kluba iz Jajca, što su tokom saslušanja u NSBiH oni demantirali.

”Neretljak je tokom saslušanja rekao da površno poznaje Klopića i da on nije njegov zastupnik. Čelnici Metalleghea tvdili su da ga uopće ne poznaju. Kako sam već rekao, tužioci NSBiH uradili su detaljno posao i predali predmet Tužilaštvu BiH. Ako državni organi utvrde da je bilo nečasnih radnji, reagirat ćemo rigorozno. Cijeli slučaj, ali i zapisnike sa svih saslušanja u NSBiH dostavit ćemo i Europskoj fudbalskoj asocijaciji (UEFA)”, istaknuo je Raguž.

Golman Bandović odbio je mito Klopića, snimio je tajno njihov razgovor i potom ga prezentirao funkcionerima, trenerima i saigračima u FK Olimpic. Zatim su odlučili putem medija objaviti razgovor nakon čega je NSBiH pokrenuo istragu u popularno nazvanoj aferi ”cener”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije