Novi sukobi engleskih navijača s policijom u Francuskoj

Anadolija
Novi sukobi engleskih navijača s policijom u Francuskoj
Policija u Marseilleu sinoć je, drugu noć zaredom, morala da upotrijebi suzavac kako bi rastjerala uglavnom engleske navijače koji su se okupili i pravili nerede na ulicama.

Specijalni odred policije za razbijanje demonstracija sukobio se sa engleskim navijačima koji su na ulicama dijela grada Old Port na policiju bacali flaše. Prema izvještajima britanskih medija, na ulicama Marseillea pojavila se grupa navijača Engleske koji su provocirali policiju i mještane.

Najnoviji sukobi izbili su ispred puba u kojem se u četvrtak uvečer dogodila tuča između engleskih navijača i lokalnih momaka, koju je policija morala smiriti upotrebom suzavca.

Navodno je policija nakon incidenta u četvrtak izdala nalog vlasnicima pabova da ne služe pivo engleskim navijačima zbog njihovog glasnog pjevanja, što je izazvalo njihov revolt. Potom su ulice Marseillea postale poput „ratne zone“. U jednoj taverni huligani su izazvali požar, dok je policija stajala na distanci. Na drugoj strani ulice se grupa ljudi, među kojima se mogao čuti engleski, francuski i ruski jezik, tukla. Jedan od njih je pretučen i bačen u luku.

No, prema izvještajima koji dolaze iz Francuske u neredima niko nije teže povrijeđen, dok je sedam osoba uhapšeno.

Pred policijom u Marseilleu je vjerovatno još jedan uzbudljiv dan, jer se Engleska i Rusija večeras u 21 sat sastaju na „Velodromu“ u susretu prvog kola grupe „B“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije