Nova tragedija potresla svijet: Gotovo cijeli nogometni tim stradao na putovanju

Radiosarajevo.ba
Nova tragedija potresla svijet: Gotovo cijeli nogometni tim stradao na putovanju
Još jedna velika tragedija potresla je nogometni svijet danas, kada je objavljeno da je još jedan kompletan nogometni tim, ovog puta u Africi, stradao u nesreći.

Nakon što je krajem novembra cijeli svijet oplakivao tragičnu sudbinu nogometaša brazilskog kluba Chapecoense, te nakon što se tokom vikenda u Crno more srušio avion sa članovima poznatog hora Aleksandrov, vijest o nesreći koja se dogodila u Ugandi ponovo je potresla cijeli svijet.

Najmanje 30 članova lokalnog nogometnog tima i nekolicina njihovih navijača utopili su se u nedjelju, nakon što se njihov brod prevnuo tokom plovidbe jezerom Albert u zapadnoj Ugandi.

Policija ove države potvrdila je jučer da se ova nesreća dogodila, a kazali su da su poginuli putnici bili stanovnici naselja Kaweibanda u distriktu Buliisa, te da su putovali u susjedni distrikt Hoima kako bi odigrali prijateljsku utakmicu, prenosi Africa News

"Na brodu se održava parti i putnici, od kojih su neki bili pijani, plesali su. Uz sve to brod je bio prenatrpan ljudima, sa čak 45 putnika. Iako je voda bila mirna, zbog velikog veselja brod se odjednom zaljuljao na jednu stranu, prevrnuvši se", kazao je komandir lokalne policije John Rutagira.

Petnaest tijela je izvučeno iz vode, a policija trenutno radi sa lokalnim ribolovcima kako bi izvukli i ostala tijela iz jezera Albert, koje je poznato po nesrećama.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije