Njemačka zvanično uputila kandidaturu za organizaciju EURO 2024

Anadolija
Njemačka zvanično uputila kandidaturu za organizaciju EURO 2024
Foto: EPA / Trofej Europskog prvenstva
Fudbalski savez Njemačke (DFB) zvanično je uputio kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva 2024. godine (EURO 2024), javlja Anadolu Agency (AA).

Reinhard Grindel, predsjednik DFB-a, kazao je da će odabrati deset stadiona i da će raditi s organizacijom Transparency International tokom procesa nadmetanja sve do septembra 2018. godine, kada će Evropska fudbalska federacija (UEFA) donijeti odluku o domaćinu.

Federalni istražni organi sumnjiče njemačke organizatore Svjetskog prvenstva 2006. godine zbog nepravilnog plaćanja povezanog sa Svjetskom fudbalskom federacijom (FIFA).

Njemačka se već sada smatra velikim favoritom za dobijanje domaćinstva EURO 2024, posebno nakon što je Engleska odustala od kandidature, jer je dobila organizaciju polufinalnih i finalne utakmice EURO 2020.

Zajednička skandinavska kandidatura je također u igri za domaćinstvo EURO 2024. No, smatra se da su Danskoj, Švedskoj, Norveškoj i Finskoj male šanse, jer je UEFA prošlog mjeseca najavila da će organizaciju turnira na kojem igraju 24 reprezentacije dobiti maksimalno dvije zemlje.

UEFA je za prijavu kandidatura za organizaciju EURO 2024 kao krajnji rok postavila 3. mart ove godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije