Neymar na putu da postigne ono što nisu uspjeli Ronaldo i Romario

Radiosarajevo.ba
Neymar na putu da postigne ono što nisu uspjeli Ronaldo i Romario
Neymar da Silva Santos Junior jedan je od najboljih svjetskih fudbalera. Iako je često na meti kritika zbog simuliranja, brojke Brazilca govore da je bez ikakve sumnje u samom svjetskom vrhu.

Ovaj 25-godišnjak već je kapiten najuspješnije svjetske reprezentacije, a sinoć je Brazil odveo do nove pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine igra u Rusiji. Tako je Selecao postao prva selekcija koja je izborila mjesto u Rusiji.

U pobjedi nad Paragvajem rezultatom 3:0 Neymar je postigao jedan pogodak, a to je bio njegov 52. u dresu nacionalnog tima i na listi najboljih strijelaca Brazila zauzima četvrto mjesto. Ispred njega su Romario s 55 i Ronaldo sa 62 postignuta gola, a neprikosnoven je legendarne Edson Arantes do Nascimento Pele sa 77 postignutih pogodaka.

Imao je Brazil nakon Pelea mnogo vrhunskih napadača, ali niti jednom nije pošlo za rukom da stigne najboljeg fudbalera svijeta svih vremena. Neymaru je samo 25 godina, nedostaje mu isto toliko golova da se izjednači s Peleom i nije daleko od tog dostignuća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije