Neprevaziđeni Mamić: Gadovi i bando, prestanite prljati Modrićevo ime

Radiosarajevo.ba
Neprevaziđeni Mamić: Gadovi i bando, prestanite prljati Modrićevo ime
Zdravko Mamić, dugogodišnji predsjednik Dinama, koji je aktuelni savjetnik u ovom klubu, održao je danas u Zagrebu konferenciju za novinare na kojoj je prezentirao "svoju istinu i poglede na neke događaje".

Govorio je o događajima iz prošle dvije sedmice u kojima je napadnut i bačen u more pa sve do osječkog suđenja na kojem je ostao bez advokatskog tima.

Mamić je rekao da se ne sjeća primjera od stvaranja hrvatske države da je na jednoj porodici izvršen takav pogrom i mobing koji apsolutno podsjeća na lov divljih zvijeri.

Rekao je da se pokušavaju uništiti njegova porodica i Dinamo te da se ne biraju sredstva.  

Mamić je rekao da je zatekao Dinamo u takvom stanju da faktički nije ni postojao, da je postojalo samo ime. Pokazao je potom ugovore o transferima. Za jednog je nogometaša rekao da, "kad je Hrvatska krvarila 1991. i stenjala pod tenkovima", od 14 miliona dolara koliko je iznosio njegov transfer prisvojio 12 miliona dolara na privatni račun svog ujaka.

Prije njegovog dolaska u klub, dodao je, bila je praksa da sav novac od transfera igrača ide na inozemne račune te da "hrvatska država nije dobila ni lipe od toga".

"Sudi se meni u Osijeku. To je nezakonito, delegacija mog suđenja u Osijek je nezakonita, nije zasnovana na zakonu i Ustav", rekao je on.

Govoreći o svjedočenju Luke Modrića rekao je da Modrić ima jako dobro pamćenje i da je nesumnjivo govorio istinu na sudu i ispitivanju na USKOK-u.

"Modrić pleše po stadionima svijeta, proslavlja svoje ime, ime svog Obrovca, iz kojeg je morao glavom bez obzira pobjeći, u kojem su mu djeda zaklali. Pa gadovi i bando, koji tako olako prljate ime Modrić, prestanite to činiti, neka vam Bog oprosti, ne znate što činite. Bando!", poručio je Mamić,

Dodaje da je Modriću bio i mama i tata, da ga je učio kako se sjedi i govori, uči engleski jezik, hrani, kako se treba obući.

"To se zove kampanja, sondiranje terena. Kažu Amerikanci, Hussein ima atomsku bombu i ljudi: 'Razapni ga, raznesi ga', ubiju ga, raznesu državu i narod. Osam godina nakon odlaska Georgea Busha gostuje u talk showu na američkoj televiziji i kaže: 'Imali smo krive obavještajne podatke. Sorry'", rekao je Mamić. Za Modrića je rekao da je najveći vitez u povijesti hrvatskog nogometa i najsvetije dijete na svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije