Nedim Jusufbegović: Fudbal se igra zbog raje

Faruk Zametica
Nedim Jusufbegović: Fudbal se igra zbog raje
Zenički Čelik u nastavak sezone ulazi s mnogo boljom atmosferom. Zeničani jesu fenjeraši na tabeli, ali početkom godine usvojen je novi statut kluba, čime je ostvarena velika želja navijača ekipe iz grada na Bosni.

Jusufbegović ističe da je klub sada mnogo bolje organizovan, te da Čelik ide odličnim putem.

"Nema dileme da je ovo sada skroz drugi klub i da je dosta bolje nego što je bilo. Ovim ljudima treba dati samo kontinuitet u radu, bez obzira na sve što se bude dešavalo. To je neki moj stav, jer rade vrlo pošteno, vrlo korektno i transparentno. Možemo reći da Čelik sada postaje organizacijski vrlo ozbiljan klub", rekao je Jusufbegović.

Nakon dugo vremena na utakmici Čelika očekuje se pun stadion i odlična atmosfera.

"Nema dileme da je svakom sportašu koji se nađe na terenu u interesu da igra pred što većim brojem gledalaca. To je dio jednog standardnog ugođaja vani i mi težimo da isto bude i kod nas. Zbog raje se i igra, zar ne? Uz pravu atmosferu na stadionu i naš posao je slađi i bolji", istakao je Jusufbegović i dodao:

"Nismo imali dovoljno vremena da se adekvatno spremimo. Dovodili smo igrače u hodu. Znate i sami kakva je situacija bila. To je nešto što nam realno nedostaje, ali moramo biti jaki i sposobni da to sve na neki način anuliramo", rekao je Jusufbegović.

Prelaznim rokom šef stručnog štaba ekipe s Bilinog polja može biti zadovoljan.

"Zadovoljan sam s prelaznim rokom. To su sve provjereni igrači, koji su igrali i u jačim ligama i ekipama. Mali problem može biti to što nisu igrali u posljednje vrijeme i trebat će nam više vremena da ih dovedemo u formu, ali ja se nadam da će se to i brzo desiti. Čelik je definitivno jači i tendencija će biti na timu, zajedništvu i kolektivnoj igri", istakao je Jusufbegović.

Nekoliko igrača će nedostajati na otvaranju drugog dijela prvenstva.

"Stokić i Pezer ne ulaze u konkurenciju zbog papirologije. Smriko je bio malo prehlađen, ali je zdravstveni bilten zadovoljavajući", rekao je Jusufbegović.

Čelik u prvom susretu drugog dijela sezone igra protiv lidera prvenstva i aktuelnog prvaka.

"Nema dileme da je Zrinjski uz Željezničar i Sarajevo najkvalitetnija ekipa u ligi. Prvaci su i dugo su vremena skupa, tako da nas čeka zahtjevna utakmica. Želimo pobjedu, vjerujemo u nju i ići ćemo na nju. To što su oni prvi i kvalitetniji, ništa ne znači. Oni su favoriti na papiru, ali mi imamo svoje adute", istakao je Jusufbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije