Navijači nezadovoljni novim grbom Juventusa

Radiosarajevo.ba
Navijači nezadovoljni novim grbom Juventusa
/ Stari i novi grb Juventusa
Juventus je u ponedjeljak otkrio izgled novog klupskog grba. Odmak od tradicionalnog dosadašnjeg grba jednog od najuspješnijih svjetskih klubova je predstavio predsjednik Andrea Agnelli na ceremoniji u Milanu.

Novi će grb odmah zamijeniti dosadašnji, osim na dresovima koji će ostati isti do početka sljedeće sezone.

"Ovdje smo da predstavimo ono što će biti budućnost Juventusa u nadolazećim godinama. Kako bismo rasli, moramo nastaviti pobjeđivati, ali i razvijati svoj jezik kako bismo dostigli nove ciljeve", rekao je Agnelli i dodao: 

"Novi logo definira osjećaj pripadanja i stil koji nam dopušta da iskomuniciramo svoj način postojanja."

Juventus je objasnio da se novi dizajn odnosi na "slavnu izjavu bivšeg šefa Giannija Agnellija: 'Uzbudim se svaki puta kada u novinama vidim riječ koja počinje slovom J'."

Ipak, navijači su na društvenim mrežama reagirali negodovanjem. Neki su rekli da ne bi bili iznenađeni da klub ove sezone ispadne iz Serie A, grb je toliko loš.

Tradicionalni Juventusov grb ovalnog oblika bio je dio klupske povijesti gotovo sve vrijeme. Izuzetak je bio od kasnih 1970-ih do 1989. godine kada su igrači nosili dva različita grba dizajnirana oko slavnog bika, piše Goal.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije