Bugarska ubjedljiva: Zmajići ostali bez plasmana na Europsko prvenstvo

Radiosarajevo.ba
Bugarska ubjedljiva: Zmajići ostali bez plasmana na Europsko prvenstvo
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je večeras bez plasmana na Europsko prvenstvo u Gruziji, nakon što je u Bugarskoj poražena sa visokih 3:1.

Iako su se nakon senzacije protiv Francuske i remija protiv Izraela juniori BiH nadali pobjedi u posljednjem kolu elitnog kruga kvalifikacija, Bugarska je uspjela doći do vrijedne pobjede, čime je zaradila prolazak na smotru najboljih mladih europskih selekcija.

Zmajići su meč otvorili katastrofalno, te su već u četvrtoj minuti meča suci dosudili najstrožiju kaznu u korist Bugarske, nakon što je Hušić skrivio penal. Sa bijele tačke precizan je bio Rusev, koji je svojoj selekciji donio rano vodstvo.

U nastavku nastupila je prava opsada gola domaćih, ali mladi bh. nogometaši brojne prilike nisu uspjeli da pretvore u pogotke, što su bugarski nogometaši iskoristili kako bi u 29. minuti došli do drugog gola, a precizan je bio Krastev.

Isti igrač će do kraja poluvremena još jednom zatresti mrežu Markovića, za debakl reprezentacije BiH u prvom poluvremenu i rezultat od 3:0.

Drugo poluvrijeme bilo je potpuno u znaku Zmajića, koji su konstatno opsjedali gol Bugarske. Vrlo brzo to je urodilo pogotkom, kada je Demirović u 64. minuti savladao Naumova.

Do kraja utakmice mladi bh. nogometaši pokušali su stići do izjednačenja, koje bi označilo njihov prolazak na Europsko prvenstvo, jer im je za odlazak u Gruziju bio potreban i remi, no to im nije pošlo za rukom, te će ove godine ostati bez odlaska na smotru najjačih timova Starog kontinenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije