Nakon 13 godina Grbavica spremna za Europu: Ispunjeni zahtjevi UEFA-e

Radiosarajevo.ba
Nakon 13 godina Grbavica spremna za Europu: Ispunjeni zahtjevi UEFA-e
Prvi put nakon 13 godina, na stadionu Grbavica, u domu Fudbalskog kluba Željezničar, bit će odigrana prva europska utakmica, a na stadionu teku posljednji radovi kako bi navijači ovog kluba imali priliku prisustvovati istinskom spektaklu.

Prema uputama i zahtjevima UEFA-e, numerisane su stolice na sjevernoj i istočnoj tribini, a naredne sedmice će biti numerisana i južna tribina. Polomljene stolice i one koje nedostaju su zamijenjene, te su stepenice na južnoj tribini prefarbane. Na ulazima su postavljene oznake i brojevi ulaza, a navijači koji budu prisustvovali utakmici u četvrtak će morati ulaziti na ulaze koji budu napisani na njihovim ulaznicama, saopćeno je iz FK Željezničar.

Također, naveli su kako su toaleti na sjevernoj i zapadnoj tribini modernizovani. Postavljena je i nova ograda iznad južne tribine, te je donja ograda prefarbana, a videonadzor stadiona je premješten u kontrolnu sobu.

Na zapadnoj tribini je izgrađen novi VIP salon sa zasebnim toaletima shodno propisima UEFA-e. Izuzetno moderan dizajn sa fotografijama legendi kluba, Ivice Osima, Miše Smajlovića, Josipa Katalinskog i Milana Ribara, svjetlom u dizajnu željezničarskih krila, te dijelovima koji su ostavljeni kako bi se paljenje Grbavice sačuvalo od zaborava. Radovi su posljednjoj fazi.

Plavi salon koji je modernizovan u ranijoj fazi od sada će biti isključivo radni prostor za medije i prostorija za održavanje konferencija za medije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije