Najveći njemački fudbalski magazin o jedinstvenoj priči izgradnje Grbavice

Radiosarajevo.ba
Najveći njemački fudbalski magazin o jedinstvenoj priči izgradnje Grbavice
Najveći fudbalski magazin u Njemačkoj Kicker je Želji, odnosno jedinstvenoj priči o izgradnji Stadiona Grbavica posvetio tekst kako bi objasnio i dočarao kolika može biti ljubav navijača prema svom klubu.

U tom tekstu novinara Martina Gruenera, Željo se spominje kao “najveći klub u BIH”, te kako je stadion Grbavica tokom rata uništen i kako sada zajedničkim snagama Kluba i navijača, dobiva sasvim nove obrise. 

Kicker-FK-Zeljeznicar.jpg - Najveći njemački fudbalski magazin o jedinstvenoj priči izgradnje Grbavice

"Priča o nama, našem stadionu i Želji nastavlja rušiti sve barijere", prenose iz Fudbalskog kluba Željezničar.

"Samo u jednom novinar Kickera nije bio u potpunosti u pravu. Nismo kupili 'samo' 500 nego, ni manje ni više, nego skoro 700 desetogodišnjih ulaznica. Premašili smo sva očekivanja i došli vrlo blizu cilja, a to ja da 'popunimo' cijeli središnji sektor na istoku koji broji 919 mjesta. Upravo ostvarenjem tog zadatka osigurat ćemo da naša istočna tribina zasja punim sjajem.

Kupovina desetogodišnjih ulaznica još uvijek moguća

Do sada, urađeno je 70 posto posla i sada su pred nama radovi na uređenju ostatka tribine. Kupovinom preostalih dvjestotinjak desetogodišnji ulaznica osigurat ćemo funkcioniranje istoka u punom kapacitetu. Uvažavajući sugestije Saveza, krovne kuće bh. fudbala, zbog sigurnosnih propisa na istočnoj tribini su izgrađene dodatne stepenice, te je kapacitet tribine manji od projektnog kapaciteta.

Još jednom FK Željezničar poziva sve navijače da kupovinom desetogodišnjih ulaznica što prije osiguramo funkcioniranje istoka u punom kapacitetu", pišu iz ovog kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije