Najbolji strijelac Engleske svih vremena rekao zbogom reprezentaciji

Radiosarajevo.ba
Najbolji strijelac Engleske svih vremena rekao zbogom reprezentaciji
Najbolji strijelac reprezentacije Engleske svih vremena Wayne Rooney oprostio se od nacionalnog dresa.

Rooney je razgovarao sa selektorom Gordog Albiona Garethom Southgateom uoči kvalifikacijskih susreta sa Maltom i Slovačkom i odlučio je da neće biti na raspologanju selektoru.

"Svaki put kada sam bio na spisku to je bila privilegija, a sada je vrijeme da se povučem", rekao je Rooney.

Napadač Evertona postigao je 53 gola u 119 utakmica za reprezentaciju. Rooney je prvu utakmicu u dresu Tri lava odigrao 2003. godine u porazu Engleske od Australije na Upton Parku. Prvo veliko takmičenje igrao je kao 18-godišnjak na Evropskom prvenstvu u Portugalu 2004. godine.

"Ovo je bila zaista teška odluka i razgovarao sam s porodicom, menadžerom u Evertonu i svojim najbližim. Igranje za reprezentaciju za mene je uvijek bilo nešto posebno. Osjećao sam se privilegovanim svaki put kada sam izabran da igram i kada sam bio kapiten.

Napustiti Manchester United bila je teška odluka, ali sam napravio pravi potez s povratkom u Everton. Sada svu svoju energiju želim usmjeriti na klub i pomoći mu da bude uspješan. Uvijek ću biti veliki navijač Engleske i uvijek ću žaliti što nisam bio dio tima koji je na velikom takmičenju ostavrio dobar rezultat.

Jednog dana san će se ostvariti, a ja ću biti tu kao navijač", poručio je Rooney.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije