MUP KS: Željezničar je odredio broj ulaznica za navijače Sarajeva, ne mi

Radiosarajevo.ba
MUP KS: Željezničar je odredio broj ulaznica za navijače Sarajeva, ne mi
MUP Kantona Sarajevo objavio je saopćenje kao reakciju na pisanje i izjave aktera gradskog derbija između Željezničara i Sarajeva.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

"U prethodnom periodu održana su dva radna sastanka predstavnika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sa predstavnicima  uprava FK „Željezničar“, FK „Sarajevo“ i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. 

Tom prilikom su dogovoreni detalji vezani za osiguranje pomenutog sportskog događaja, kao i mjere koje će u tom cilju preduzeti Uprava policije. Treba naglasiti da je za određivanje broja ulaznica za domaće, kao i za gostujuće navijače, isključivo odgovoran organizator, što  je u ovom slučaju uprava FK „Željezničar“.

Koristimo priliku da pozovemo građane, a posebno navijače pomenutih klubova, da svojim ponašanjem daju doprinos  kako bi  ovaj značajni  događaj protekao  u sportskoj i fer atmosferi."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije