Muharemović: Nastojao sam se izolovati od svega što derbi sa sobom nosi

Fena
Muharemović: Nastojao sam se izolovati od svega što derbi sa sobom nosi
Nekadašnji prvotimac Fudbalskog kluba Željezničar Dželaludin Muharemović u plavom dresu je osvojo tri titule prvaka BiH i jedanput trofej osvajača Kupa naše zemlje.

Najbolji je poslijeratni strijelac Željezničara, koji je postigao osam golova u vječitim derbijima protiv Sarajeva.

U izjavi za Fenu, Muheremović se osvrnuo na predstojeći vječiti derbi, te objasnio na koji se način pripremao za najveću nogometnu utakmicu u Bosni i Hercegovini.

"Situacija je interesantna zbog broja bodova koji imaju i jedna i druga ekipa, te rezultatskog imperativa koji se nameće Želji i Sarajevu. Bit će zanimljivo pogledati derbi i vidjeti kako će se igrači ponašati i kako će treneri postaviti ekipe", rekao je popularni Dželo.

Pored pripreme koje je trener zahtijevao od igrača, za vječite derbije se pripremao i na svoj način.

"Svaki igrač je imao svoj način da se pripremi za derbi. Meni se najbitnije bilo psihički izolovati od javnosti, pritiska, navijača, očekivanja i svega onoga što derbi sa sobom nosi. Nastojao sam dobro analizirati protivničke igrače, spoznati njihove prednosti i mane, pogotovo one s kojima će te imati najviše duela na terenu, te pokušati sve to okrenuti u svoju korist", objasnio je Muharemović.

Ističe da trener Sarajeva Mehmed Janjoš ima iskustvo vođenja te ekipe na derbijima, dok će trener Željezničara Slavko Petrović u nedjelju prvi put imati to iskustvo.

"Bit će interesantno vidjeti na koji način će se treneri pripremati za ovu utakmicu. Pritisak je veliki, ali se nadam da ovoga puta pritisak neće utjecati na igru i rezultat. Nadam se da će igrači igrati rasterećeno, jer tri boda u ovakvom meču znače puno", naglašava Muharemović.

Dodaje da je Željezničar nakon perioda loše igre krenuo pravim putem i nošen pobjedom u 11. kolu Premijer lige BiH u gostima protiv Radnika iz Bijeljine, može tražiti kontinuitet dobrih rezultata i priključenje ekipama iz samog vrha ligaške tabele.

Vječiti derbi između Sarajeva Željezničara će biti odigran u nedjelju, 16. oktobra, na Koševu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije