Mourinho želi Pjanića dovesti u Manchester United

Fena
Mourinho želi Pjanića dovesti u Manchester United
EPA / Miralem Pjanić
Manchester United još jedan je na listi klubova koji su zainteresirani za bh. reprezentativca i fudbalera Rome Miralema Pjanića.

Bh. igrač u dresu Rome, kao i belgijski reprezentativac Radja Nainggolan, imena za koje su zainteresirani najbogatiji i najbolji evropski klubovi.

Kako piše El Mundo Deportivo, novi menedžer Manchester Uniteda Jose Mourinho označio je Pjanića kao primarnu metu ljetnog prijelaznog roka.

Na taj način United se Juventusu, Barceloni i PSG-u, priključio u "utrku" za potpis bh. fudbalera.

Međutim, La Gazzetta dello Sport javlja da je rukovodstvo rimskog kluba održalo interni sastanak na kojem su prisustvovali sportski direktor Vučice Walter Sabatini i trener Luciano Spalletti, gdje je odlučeno da Pjanić nije na prodaju.

Klub koji želi dovesti Pjanića morat će platiti otkupnu klauzulu od 38 miliona eura, dok Roma namjerava bh. igraču ponuditi novi, poboljšani ugovor, i na taj način povećati izlaznu klauzulu u slučaju potencijalnog transfera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije