Miralem Pjanić zadovoljno poručio: Bitno je da smo uzeli tri boda

Radiosarajevo.ba
Miralem Pjanić zadovoljno poručio: Bitno je da smo uzeli tri boda
Završen je susret trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., u okviru kojeg su na stadionu Bilino polje u Zenici bh. nogometaši slavili rezultatom 2:0 nad selekcijom Kipra.

Dva puta Edin Džeko pogađao je mreži Kiprana i to oba puta u posljednjih 20 minuta utakmice, donijevši veliko slavlje bh. navijačima, koji su večeras, nakon poraza u Belgiji u petak, mogli čestitati svojim miljenicima.

Ipak, pored Džeke, najzaslužniji za trijumf Zmajeva bio je Miralem Pjanić, koji je oba puta asistirao za Dijamanta, te je ovaj tandem uspio poraziti, do 70. minute neumoljive Kiprane.

Prvi put je u 70. minuti Pjanić "ukrao" loptu Kipranima, nakon što je odbrana gostujuće ekipe pogriješila, a zatim je proslijedio do Džeke koji je vješto savladao Panayia na golu gostiju. Drugi gol Džeko je postigao u 81. minuti susreta, a tada je Pjanić sjajno centrirao sa ivice šesnaesterca, što je donijelo novi trijumf i nova tri boda na kontu Zmajeva.

"Igrali smo veoma tešku utakmicu i nismo imali mnogo prilika, ali dočekali smo ih u drugom poluvremenu i bitno je da smo uzeli ova tri boda", kazao je u izjavi za medije po završetku utakmice Miralem Pjanić, koji je dodao da neće biti lahko ni u narednoj utakmici kada će Zmajevi snage odmjeriti sa Grčkom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije