Janjoš: Ponašanje pojedinaca je neprihvatljivo, oni nisu navijači Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Janjoš: Ponašanje pojedinaca je neprihvatljivo, oni nisu navijači Sarajeva
Fudbalski klub Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u devetom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine dočekati gradskog rivala Fudbalski klub Željezničar.

Danas je u prostorijama kluba iz Titove 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Mehmed Janjoš i golman Bojan Pavlović.

"Za ovu utakmicu će biti posebni motivi, jer ovo je derbi. Čovjek koji nije učestvovao u ovakvoj je utakmici je definitivno hendikepiran. Imali smo zahtjevnu sedmicu iza sebe. Moram čestitati momcima na sjajnoj prezentaciji fudbala u Širokom Brijegu. Ostavilo je to sve traga na nama. Objektivno, zaslužili smo trofej, iako ne kažem da je Široki nezasluženo osvojio. Jučer smo došli kući u tri sata i to nam malo predstavlja problem. Malo se plašimo umora nakon svega."

"Crnkić i Rustemović neće biti u rosteru. Žao mi je kao čovjeku što su oni napustili grad Sarajevo. Tužan sam zbog tih scena. Neprihvatljivo je ponašanje pojedinaca, koji sigurno nisu navijači Sarajeva. Pojedinci koji zbog promašene šanse prijete momcima. Dogovorili smo se da oni napuste grad. To su bile stravične prijetnje. Učinit ćemo sve da ih vratimo. Da nije utakmica sa Željezničarom, ja bih kao Mehmed Janjoš uradio nešto drugo. Moramo se pripremiti kako je maksimalno moguće. Husejinović i Mihojević neće biti u kombinaciji. Bez obzira na to, FK Sarajevo će sutra izaći i učiniti maksimum napora da dođe do tri boda. Mislim da ova ekipa bez obzira na sve probleme može to uraditi. Želimo obradovati sve prave navijače."

"Sve bih ipak prepustio klubu iako ja znam šta bih personalno uradio. Vidio sam da je klub već poduzeo neke akcije na smirivanju tenzija i olakšavanju svega igračima. Svi smo informirani. Moramo raditi na ovome da učinimo sve da ovoga ne dolazi", naglasio je Janjoš i dodao: 

"Sve se odigralo jako brzo. To je bilo jučer i preksinoć. Povratnu informaciju od igrača ćemo dobiti na utakmici. Pokušat ćemo sve da se ekipa na vrati na normalan kolosijek. Da igrači prihvate da je ovo fudbal, da imamo okruženje kakvo imamo. Ovo nam treba biti dodatni motiv da damo više nego što možemo. Uvjeren sam i nadam se najboljem. Vidjeli ste u Širokom Brijegu da ova ekipa može da igra i da je kvalitetna. Nadam se da će sve proteći fer i sportski. Da možemo pričati o fudbalu, a ne o ostalim stvarima. Moramo učiniti dodatni napor da idemo u tom smjeru".

"Željezničar je ekipa koja igra tvrdo, koja daje malo golova, ali to je ekipa koja zna šta hoće. Imaju cilj i idu ka njemu. Bit će zahtjevna utakmica. Ovo je utakmica u kojoj će Sarajevo učiniti sve da dobije tri boda. Vjerujem da ćemo dati posljednji atom snage. Matematički možemo biti prvi, sve dok postoje šanse, naša je sportska obaveza da pokušamo. Ipak, život teče dalje i ako ne uspijemo."

"Ne znam ko će zamijeniti Crnkića. On je drugi strijelac ekipe koji je u odličnoj formi. Imamo još vremena da odredimo ko će igrati."

Nakon Janjoša medijima se obratio i Bojan Pavlović.

"Mi u ovaj derbi ulazimo poslije jedne jako teške nedjelje za nas u kojoj smo se iscrpili na fizičkom i emotivnom planu. Ipak, neće nedostajati motiva za sutrašnji derbi. Kao što svi znate i dalje imamo šanse za naslov prvaka i dok je tako mi ćemo se nadati, što je ljudski i sportski. To je posljednja utakmica pred našom publikom i svima nam je želja da se našim navijačima prikažemo u najboljem svjetlu i da zajedno pokažemo snagu i moć Sarajeva te stignemo do tri boda."

"Naravno da nije lako izgubiti prvo u subotu u Mostaru, gdje smo smanjili šanse za naslov prvaka. Onda smo imali tešku utakmicu u Kupu, gdje smo se dosta ispraznili, najviše na emotivnom planu. Ali kažem opet, u derbiju sigurno neće nedostajati motiva. Moramo dati svoj maksimum da se oprostimo od naše publike na najbolji mogući način."

"Jasno je da je Željo tvrda ekipa, koja prima malo golova. Između sebe ćemo se dogovoriti kako igrati. Derbi je utakmica koju odluči trenutno raspoloženje. Tu taktika ne igra presudnu ulogu. Najbitnije da mi spremni izađemo na teren, damo maksimum i da se nadamo najboljem."

"Ne mislim da su oni u prednosti. Oni su pod daleko većim pritiskom nego mi. Mislim da će tako izaći na teren. Da će igrati zatvorenije, ali nas to pretjerano i ne interesuje, gledamo sebe i želimo odraditi najbolji posao."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije