Mehmed Janjoš u velikim problemima uoči gostovanja na Otoci

Radiosarajevo.ba
Mehmed Janjoš u velikim problemima uoči gostovanja na Otoci
Fudbaleri Sarajeva trijumfom su otvorili nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Bordo tim slavio je na stadionu Asim Ferhatović Hase protiv Viteza s minimalnih 1:0.

Kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo Haris Duljević utakmicu je počeo s klupe za rezervne igrače. Duljevića nije bilo u prvih 11 zbog povišene temperature, ali je priliku ipak dobio u drugom poluvremenu. Strijelac jedinog gola na susretu Anel Hebibović zbog povrede aduktora morao je napustiti teren, a zamijenio ga je kapiten Bordo tima.

Duljević je u 83. minuti dobio žuti karton zbog prigovora na sudijsku odluku, a to mu je ujedno i treći žuti karton te neće imati pravo nastupa protiv Olimpica. Nije tu kraj mukama za Mehmeda Janjoša. Žute kartone na susretu s Vitezom dobili su Rustemović i Kadušić i obojica nemaju pravo nastupa protiv ekipe s Otoke. Od ranije je suspendiran i Saša Balić.

Tek treba da se utvrdi kakve je prirode povreda Anela Hebibovića, dok se Adnan Kovačević još uvijek oporavlja od puknuća prednjeg križnog ligamenta koljena lijeve noge. Podsjetimo, Kovačević je povredu pretrpio na prijateljskom susretu u sklopu ljetnih priprema protiv ruskog Krasnodara. Oni bi ipak trebali biti u kombinaciji za duel s Olimpicom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije