Mehmed Janjoš: Duljević je fantastičan, ali vjerujte da može biti još bolji

Faruk Zametica
Mehmed Janjoš: Duljević je fantastičan, ali vjerujte da može biti još bolji
Fudbalski klub Sarajevo u nastavak prvenstva ulazi s druge pozicije na tabeli. Bordo tim ima četiri boda manje od lidera Zrinjskog, a osnovni cilj ekipe Mehmeda Janjoša je plasman na europsku scenu.

Šef stručnog štaba ekipe s Koševa ističe kako je zadovoljan urađenim pripremama i da je najvažnije da nema povrijeđenih fudbalera. Potvrda dobrog rada će, nada se, doći na terenu.

"Zadovoljan sam urađenim pripremama. Prije svega s aspekta da nemamo povrijeđenih igrača i da spremni dočekujemo prvenstvo. Da li smo radili dobro? Svi mi kažemo da smo radili dobro, ali povratna informacija je prvenstvo. Riječi hvale i kuđenja ćemo ostaviti poslije prve dvije utakmice i onda ćemo vidjeti šta smo uradili", istaknuo je Janjoš.

Ekipa iz Titove 38b u nastavku sezone želi izboriti plasman na europsku scenu, a Janjoš ističe kako bi bilo prelijepo da još jedan trofej završi u vitrinama ekipe s Koševa.

"Osnovni cilj Fudbalskog kluba Sarajevo je da izađe u Europu i mislim da to treba biti cilj kluba svake sezone. Niko ne bi trebao da ima cilj manji od toga. Naravno da bi bilo prelijepo da to bude i osvajanje nekog od trofeja, ali izlazak u Europu je cilj svih nas", rekao je Janjoš.

Bordo tim će u prvom kolu odmjeriti snage s Vitezom na stadionu Asim Ferhatović Hase. Tri boda protiv Viteza ne bi smjela doći u pitanje.

"Drago nam je što ćemo nastavak prvenstva otvoriti pred našim navijačima. Moram reći i da nam je bilo žao što je bio kraj polusezone jesenas, jer smo zaista igrali sjajno u posljednjih pet-šest kola. Protiv Viteza mi moramo ići na tri boda. Mada moram naglasiti da je Vitez odlična gostujuća ekipa koja je pobijedila Željezničar na Grbavici, igrala neriješeno u Bijeljini, bod donijela i iz Širokog Brijega. Prema tome to je ekipa koja izaziva respekt, ali Sarajevo uvijek mora ići na tri boda na svom terenu", dodao je Janjoš.

Fudbalski klub Sarajevo nije mnogo mijenjao u pauzi i to bi mogla biti i prednost Bordo tima.

"Možda je to i neka prednost što nismo mnogo mijenjali i što smo duži period zajedno. Imamo to što imamo i moramo se okrenuti prvenstvu i Kupu i dočekati što spremniji početak drugog dijela sezone. Sada radimo na analizi protivnika i ja se nadam da će poslije prvog kola biti mnogo jasnija slika", istaknuo je Janjoš.

Ekipu s Koševa u zimskom prijelaznom roku pojačali su estonski reprezentativac Frank Liivak i mladi Sanjin Lelić.

"To su dva izuzetno mlada igrača. Pogotovo Lelić koji je kasnio 15-ak dana na pripreme i on sada malo kaska, ali to je jedan mlad momak. To su dva mlada igrača za koja smo mi procijenili da s nama mogu mnogo napredovati i da mogu u budućnosti dati mnogo toga FK Sarajevo", kazao je Janjoš.

Adnan Kovačević, defanzivac Bordo tima uspješno se oporavlja od povrede i Janjoš očekuje da će uskoro moći računati na njega u punom kapacitetu.

"Adnan Kovačević se fenomenalno opravlja. U trenažnom procesu je i radi dobro, korektno. On je jedan sjajan momak i odličan igrač, ali još uvijek nije 100 posto spreman da odgovori zahtjevima prvenstvenih i Kup utakmica, ali mi se nadamo da ćemo ga vrlo brzo koristiti u punom kapacitetu", rekao je Janjoš.

Kapiten Sarajeva Haris Duljević nalazi se u završnim pregovorima s klubom i uskoro bi trebao potpisati novi ugovor. Šef stručnog štaba ekipe s Koševa ističe kako je zadovoljan što je Duljević ostao na našem najvećem stadionu.

"Ja ne znam da li će produžiti ugovor ili ne. Mene raduje da je Haris s nama i da ostaje tu do ljeta. Naš kapiten radi odlično i očekujemo da igra onako kako je završio prvu polusezonu. Jednostavno, on je igrač koji može i mora još raditi. Ovaj period s nama stvarno odrađuje odlično. Mi smo mu u stručnom štabu pronašli poziciju na kojoj pokazuje svoj kvalitet. Međutim, vjerujte mi da ima još mnogo prostora za napredak. Ako nastavi raditi ovim intenzitetom na proljeće očekujem još bolje igre od njega", istaknuo je Janjoš.

Nedim Hadžić, dragulj ekipe iz Titove 38b u završnim je pregovorima s lisabonskom Benficom.

"Mi smo priključili Nedima Hadžića prvom timu, jer je zaista veliki potencijal, ali brzo je došla ponuda od Benfice. On je u završnoj fazi pregovora s Benficom. Ako ne realizira transfer u Benficu, on ostaje s nama i sigurno će biti u kombinaciji. Nama je žao što nije bio s nama u Turskoj, ali nam je drago što o njemu razmišlja jedan klub kakav je Benfica", rekao je Janjoš.

Sarajevo će se za vrh boriti sa Zrinjskim i Željezničarom, a glavni konkurenti Bordo tima bili su izuzetno aktivni tokom zimskog prijelaznog roka.

"Mi prije svega vodimo računa o sebi. Naravno da pratimo šta rade i drugi, to je sasvim normalno. Mislim da je Zrinjski u posljednje vrijeme primjer u Bosni i Hercegovini kako treba da se radi. Ne gomilaju igrače, dovode ciljana pojačanja i mijenjaju samo onda kada moraju da promijene. S jednom stabilnom Upravom prave sjajne rezultate. Prema meni, oni su favoriti broj jedan, mada ne treba otpisati ni Sarajevo i Željezničar. Zrinjski i Željezničar se jesu pojačali, ali prvenstvo je nešto drugo i vidjet ćemo u kojem će smjeru sve ići na terenu", istaknuo je Janjoš.

Čala još uvijek ne razmišlja o Ligi za prvaka i velikom broju teških utakmica koje Bordo tim očekuju u finišu sezone.

"Mi u martu imamo četiri prvenstvene utakmice i dvije utakmice Kupa i potom nam dolazi pauza. O Ligi za prvaka još uvijek ne razmišljamo. Naš osnovni cilj je proći u polufinale Kupa BiH i skupiti što više bodova do početka Lige za prvaka, a potom ćemo razmišljati o finišu sezone. Protivnike poznajemo i imamo dovoljno vremena da pravimo strategiju za Ligu za prvaka", rekao je Janjoš.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije