Medunjanin upisao dvije asistencije, Ibišević postigao golčinu

Fena
Medunjanin upisao dvije asistencije, Ibišević postigao golčinu
EPA / Hertha
Utakmice trećeg pretkola Evropske lige bile su na rasporedu večeras. Nastup je upisalo 13 fudbalera iz Bosne i Hercegovine, a Bruno Akrapović napravio je odličan rezultat sa Shkëndijom.

Hajduk Zvonimira Kožulja i Tine Sven Sušića slavio je na gostovanju protiv Oleksandrije rezultatom 3:0, a dvije asistencije upisao je Sušić. Oba fudbalera iz Bosne i Hercegovine odigrala su svih 90 minuta.

Austrija iz Beča na svom je terenu odmjerila snage sa Spartakom iz Trnave. Emir Halilović odigrao je 60 minuta, a u 54. dobio je žuti karton. Lokomotiva je u Zagrebu remizirala s Vorsklom, a Josip Ćorić je odigrao svih 90 minuta.

Slavia iz Praga je na svom terenu odigrala susret bez golova s Rio Aveom. Jasmin Šćuk je ušao u igru u 81. minuti, a Muris Mešanović je susret odgledao s klupe. Rapid iz Beča je na gostovanju kod Zhodina odigrao susret bez golova, a svih 90 minuta odigrao je Srđan Grahovac. Bivši fudbaler Borca dobio je žuti karton u 59. minuti susreta.

Istanbul Basakhesir je na svom terenu remizirao s Rijekom, a Edin Višća je za domaće igrao svih 90 minuta. Haris Handžić je u igru ušao u 86. minuti. Osmanlispor je na svom terenu slavio protiv Nome Kaljua rezultatom 1:0, a za domaće je svih 90 minuta odigrao Avdija Vršajević.

Fudbaleri Maccabija iz Tel Aviva slavili su protiv Pandurija rezultatom 3:1. Dvije asistencije upisao je reprezentativac Bosne i Hercegovine, Haris Medunjanin. Naš reprezentativac igrao je do 68. minute susreta.

Shkëndija je na svom terenu slavila protiv Mlade Boleslav rezultatom 2:0. Makedonsku ekipu s klupe je predvodio Bruno Akrapović. Hertha je na svom terenu slavila protiv Brondbyja rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Vedad Ibišević u 28. minuti susreta. Reprezentativac Bosne i Hercegovine postigao je fenomenalan pogodak.

Videoton je poražen na svom terenu od Midtjyllanda, a Asmir Suljić je odigrao svih 90 minuta. Domžale su na svom terenu slavile protiv West Hama rezultatom 2:1, a kapiten Slovenaca, Kenan Horić odigrao je svih 90 minuta. 

Evropska liga, treće pretkolo:

Oleksandrija - Hajduk 0:3 (Ćosić 53, Erceg 82, Ohandza 90)
Austrija Beč - Spartak Trnava (Tambe 46)
Lokomotiva Zagreb - Vorskla 0:0
Slavia Prag - Rio Ave 0:0
Istanbul - Rijeka 0:0
Zhodin - Rapid Beč 0:0
Osmanlispor - Maccabi Tel Aviv 1:3 (Herera 30/Ben Haim 7, Igiebor 49, Peretz)
Shkëndija - Mlada Boleslav 2:0 (Junior 69, Hasani 75)
Hertha - Brondby 1:0 (Ibišević 28)
Videoton - Midtjylland 0:1 (Novak 55)
Domžale - West Ham 2:1 (Črnic 11-pen, 49/Noble 18-pen)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije