Mašinci, zanatlije, mornari, gimnazijalci: Koje su škole završili Zmajevi? (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Mašinci, zanatlije, mornari, gimnazijalci: Koje su škole završili Zmajevi? (FOTO)
/ Asmir Begović - St. Francis Xavier High School - Edmonton

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ima izuzetno zanimljivu strukturu. Grupa je to fudbalera koji dolaze iz svih krajeva Evrope, pa i svijeta, a samim tim izabranici Mehmeda Baždarevića odrasli su u različitim sistemima i naučeni različitim vrijednostima. 

Čak 15 igrača s posljednjeg spiska Mehmeda Baždarevića nije se školovalo u Bosni i Hercegovini. Dosta naših reprezentativaca, zbog fudbalskih obaveza, nije bilo u prilici završiti srednju školu na vrijeme, pa su do diplome morali vanrednim putem. Nažalost, nismo mogli pronaći informacije o obrazovanju svih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, ali za neke od njih informacije su lako dostupne. 

Spisak škola koje su završili reprezentativci Bosne i Hercegovine pogledajte u fotogaleriji. 

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko pohađao je Željeznički školski centar Sarajevo, a bivši kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić završio je Pomorsko-tehničku školu u Dubrovniku. Među reprezentativcima Bosne i Hercegovine ima i zanatlija.

Tako je Jasmin Burić završio Stručnu zanatsku školu u Zenici, dok je Edin Višća pohađao Srednju mješovitu školu u Banovićima. Ermin Zec se školovao u Srednjoj stručnoj školi u Bugojnu. 

Pogledajte fotogaleriju.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije