Marcelo Lippi: Totti nije spominjao da ide u penziju

Anadolija
Marcelo Lippi: Totti nije spominjao da ide u penziju
EPA / Francesco Totti
Marcelo Lippi, selektor fudbalske reprezentacije Kine i nekadašnji Italije, kazao je da je prije desetak dana razgovarao sa Francescom Tottijem i da mu kapiten Rome nije spominjao da ide u penziju, javlja Anadolu Agency (AA).

Lippi je 2006. godine kao selektor odveo svoju domovinu do naslova šampiona svijeta, a u sastavu je između ostalih bio i Totti. Iako nikada nije sjedio na klupi Rome, Lippi je ostao blizak sa Tottijem.

Razgovarao sam sa Francescom prije desetak dana, ali mi nije rekao da ide u penziju. Svi pričaju da će prestati igrati fudbal, ali tu rečenicu iz njegovih usta još uvijek niko nije čuo. Kada je riječ o šampionu, o ikoni grada, niko drugi osim njega ne smije govoriti da će u penziju“, smatra Lippi.

Lippijevi komentari došli su nakon što Su Monchi, novi sportski direktor Rome i predsjednik kluba James Pallota rekli da će se Totti oprostiti na kraju sezone i preuzeti jednu od direktorskih pozicija u klubu.

Totti je cijelu karijeru proveo u Romi za koju je tokom 25 sezona odigrao 784 takmičarske utakmice i postigao 307 golova.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije