Malkočević pozvao 23 fudbalera na pripreme pred nastup na EURO

Anadolija
Malkočević pozvao 23 fudbalera na pripreme pred nastup na EURO
/ NSBiH
Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pripreme za majsko Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj počet će 26. aprila, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Selektor Sakib Malkočević objavio je danas spisak na kojem se nalazi 18 igrača iz elitne runde, kao i pet koji su učestvovali u prvom kvalifikacionom krugu, na koje računa na pripremama, dok će 18 putnika za Hrvatsku odrediti pred polazak na šampionat, koji će se održati od 3. do 19. maja.

Na spisku su: Jasmin Kršić (Željezničar), Matej Perković (Široki Brijeg), Adnan Kanurić (Red Bull Salzburg, Austrija) – golmani; Dobrica Tegeltija (Vojvodina, Srbija), Jusuf Gazibegović (Red Bull Salzburg, Austrija), Armin Imamović (Sarajevo), Enio Zilić (Željezničar), Emir Sejdović (Frankfurt, Njemačka), Rijad Sadiku (Sarajevo), Nemanja Vještica (Partizan, Srbija), Denis Kahrimanović (Ried, Austrija) – odbrana; Eldin Omerović (Sloboda), Dino Samuel Kurbegović (Mainz, Njemačka), Đani Salčin (Sarajevo), Domagoj Marušić (Široki Brijeg), Stefan Santrač (Crvena Zvezda, Srbija), Mateo Božić (Zrinjski), Milan Savić (Crvena Zvezda, Srbija), Marko Brkić (Crvena Zvezda, Srbija), Abdulah Džafo (St. Polten, Austrija) – vezni red; Elvis Mehanović (Genk, Belgija), Milan Šikanjić (Crvena Zvezda, Srbija), Ahmed Hasanović (Željezničar) - napad.

Reprezentativci će se okupiti u srijedu, 26. aprila, u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Zenici, gdje će se pripremati do 1. maja kada je planiran polazak za Hrvatsku.

Prvi meč na Evropskom prvenstvu izabranici Sakiba Malkočevića će odigrati protiv Njemačke, 4. maja u 12 sati. Tri dana poslije u 16.30 sati bh. kadeti će se sastati sa Republikom Irskom, dok je meč sa Srbijom na programu 10. maja u 12. Sve utakmice grupe ”C” bit će odigrane u Kostreni pokraj Rijeke.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije