Lulić: Imat ćemo svoje šanse i ključno je da ih iskoristimo

Anadolija
Lulić: Imat ćemo svoje šanse i ključno je da ih iskoristimo
EPA / Senad Lulić postiže gol
Uoči kvalifikacionog meča sa Belgijom, reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić izjavio je kako će "zmajevi" sigurno imati svoje šanse protiv favorizirane Belgije i da je ključ dobrog rezultata da se te šanse iskoriste, prenosi Anadolu Agency

Treći je dan priprema za kvalifikacione susrete sa Belgijom i Kiprom, a sudeći prema raspoloženju izabranika bh. selektora Mehmeda Baždarevića u petak se očekuje pravi okršaj sa favoriziranim Belgijancima koji se ubrajaju u red najboljih selekcija svijeta.

Igrač rimskog Lacija i standardni reprezentativac BiH Lulić istakao je kako je reprezentacija BiH stekla veliko iskustvo, nastupila na Svjetskom prvenstvu i u dosta dobrih mečeva pokazala da može igrati protiv ekipa poput Belgije.

"Oni su favoriti u našoj grupi i to smo znali već na početku kvalifikacija. Mi smo startovali s jednim  dobrim rezultatom kući i normalno da želimo tako i da nastavimo. Ali, da budemo realni, mi ćemo se sigurno boriti za drugo mjesto u grupi sa Grčkom", kazao je Lulić u izjavi objavljenoj na službenoj internet stranici Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Lulić dalje navodi da tim BiH ima kvalitet i da ga je potvrdio i u prvom meču kada je Estoniji postigao pet golova.

"Najbitnije je da su pozitivni rezultati tu, jer tada se neke igre zaboravljaju. Čak i kad loše odigraš, ipak su rezultati najbitniji, posebno u ovim kvalifikacijama", smatra Lulić.

Lulić se u reprezentaciji BiH već godinama isticao i kao dobar zabavljač i neko ko širi dobro raspoloženje oko sebe. Vedad Ibišević ga je upitao da komentira atmosferu u timu, a Lulić je u šali odgovorio: "Da mene nema ovdje, nikakva ne bi bila."

"Kod nas je uvijek dobra atmosfera, uvijek se zezamo. To je normalno jer se poznajemo već godinama, ova grupica je odavno zajedno u reprezentaciji, odigrali smo mnogo kvalifikacija i lijepo se družimo", zaključio je Lulić.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije