Kurić poslao pismo Šiljku: Problemi bacili u sjenu ono što je važno

Radiosarajevo.ba
Kurić poslao pismo Šiljku: Problemi bacili u sjenu ono što je važno
Foto: Radiosarajevo.ba / Mirvad Kurić
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Grbavica u četvrtom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s gradskim rivalom Fudbalskim klubom Sarajevo.

Uoči sutrašnjeg derbija sarajevskih premijerligaša FK Željezničar i FK Sarajevo, ministar za kulturu i sport Kantona Sarajevo Mirvad Kurić poslao je otvoreno pismo rukovodstvu FK Željezničar u kojem se navodi:

"Poštovani,

Prije svega dozvolite da Vam još jednom čestitam na otvaranju istočne tribine stadiona Grbavica, čija obnova je od velikog značaja, kako za FK Željezničar, tako i za sve domaće i gostujuće navijače i ljubitelje fudbala u našem Kantonu.

Zbog toga vjerujem da su se svi navijači i zaljubljenici čuvenog sarajevskog derbija radovali subotnjem susretu na Grbavici, a gdje su problemi u organizaciji dolaska gostujućih navijača, nažalost, u sjenu bacili ono istinski važno za sve fudbalere i navijače.

Iskreno se nadam da ćete učiniti sve da se organizacioni i tehnički problemi do najavljene utakmice riješe u korist oba tima.

Srdačan pozdrav", stoji u pismu Mirvada Kurića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije