Kupite desetogodišnju ulaznicu i izgradite istočnu tribinu Grbavice

Radiosarajevo.ba
Kupite desetogodišnju ulaznicu i izgradite istočnu tribinu Grbavice
/ Foto: FK Željezničar
Saopštenje Fudbalskog kluba Željezničara prenosimo u potpunosti.

"Cijenjeni navijači, članovi, sponzori i prijatelji Kluba. Akcija “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu” je pokazala, do sada na ovim prostorima nezabilježenu sinergiju navijača, sponzora i prijatelja Kluba. Rezultat akcije je da danas stadion Grbavica ispunjava sve uslove kategorije 2 koje propisuje UEFA za igranje evropskih utakmica.

Međutim, tu ne želimo stati. Dugoročna strategija Kluba podrazumijeva kontinuiran rad na infrastrukturi, te je naredni korak izgradnja istočne tribine Stadiona Grbavica. Nakon što se obezbijedi relevantna dokumentacija i pripremi gradilište, rok za izgradnju tribine je 120 dana. Ovaj infrastrukturni projekat je, bez ikakve sumnje, veoma važan za održivost našeg Kluba u budućnosti i na liniji je ciljeva FK Željezničar da se potpuno ravnopravno i sasvim opravdano svrsta u red vodećih klubova regiona. Pored ovog, istočna tribina će za naše navijače i sve druge posjetioce imati još jedan, poseban značaj zbog toga što će im ista pružati dodatni osjećaj ugodnosti tokom gledanja utakmica najtrofejnijeg fudbalskog kluba u BiH.

Stoga vas s velikim zadovoljstvom želimo obavijestiti da FK Željezničar zvanično započinje akciju: 'Izgradimo istočnu tribinu!'.

Učestvovati ponovo mogu sva zainteresovana fizička i pravna lica, s tim da se akcija ovaj put neće zasnivati na modelu donacije. Umjesto toga, FK Željezničar svim zainteresovanim nudi kontračinidbu imogućnost kupovine desetogodišnjih ulaznica koje će važiti za sve utakmice u organizaciji FK Željezničar (Premijer liga, Kup BiH, evropske i prijateljske utakmice).

Cijena desetogodišnje ulaznice za istočnu tribinu iznosi 1.000,00 KM (uključujući i PDV), a svi prihodi ostvareni na ovaj način će se deponovati na poseban račun, koji će biti korišten radi prikupljanja sredstava za finansiranje izgradnje istočne tribine (UniCreditBank 3389 0022 0803 0216), a Klub će redovno, prema već ustanovljenoj praksi, informisati javnost o toku akcije i iznosu prikupljenih sredstava.

Treba naglasiti da svako fizičko i pravno lice može kupiti jednu ili više desetogodišnjih ulaznica, a posebna pogodnost za kupce će biti mogućnost odabira željenog mjesta na novosagrađenoj tribini.

Na službenoj stranici u Kluba će u narednim danima biti objavljen i interaktivni 3D prikaz istočne tribine Stadiona Grbavica, putem kojeg će svi zainteresirani biti u prilici jednim klikom odabrati svoju stolicu i zakupiti je na period od 10 godina.

Ukupan broj raspoloživih stolica u ovoj akciji je 500, i odnosi se na centralna mjesta na istočnoj tribini. Odabrano mjesto će biti posebno označeno i imaocu ove ulaznice će biti zagarantovano na svim utakmicama našeg Kluba tokom desetogodišnjeg perioda.

Sva prava i obaveze dviju strana će biti precizirane ugovorom koji će se zaključiti između FK Željezničar i kupca. Forma ugovora će biti objavljena na zvaničnoj stranici Kluba.

Desetogodišnja ulaznica će se u slučaju oštećenja ili gubitka moći zamijeniti. Također, predviđena je mogućnost zamjene desetogodišnjih ulaznica u budućnosti, kada se instalira elektronski sistem ulaska na stadion, a nije isključena ni mogućnost prenošenja ulaznice na druga lica.

Ova jedinstvena akcija je prilika i za pravna lica u BiH i svijetu da pronađu interes u poslovnim odnosima sa najtrofejnijim klubom u BiH, te tako učestvujući u izgradnji infrastrukture Stadiona Grbavica podrže trajno opredjeljenje Kluba za generalno poboljšanje uslova i povećanje nivoa sigurnosti na stadionima u našoj zemlji.

Zbog toga, izgradnja istočne tribine nije isključivo samo interes FK Zeljezničar, već je i važan javni interes.

Nadamo se da će sve relevantne institucije, od lokalne zajednice do kantonalnih institucija, i šire, poduzeti sve aktivnosti kako bi olakšali realizaciju projekta", saopćeno je iz Željezničara.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije