Sarajevo pobijedilo Široki Brijeg: Jedanaesterci će odlučiti osvajača Kupa BiH

F. Z.
Sarajevo pobijedilo Široki Brijeg: Jedanaesterci će odlučiti osvajača Kupa BiH
U Širokom Brijegu, na stadionu Pecara, večeras je odigrana uzvratna utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je započelo utakmicu sa dosta visokim presingom, ali se Široki lako oslobodio pritiska i u četvrtoj minuti došao do prve prilike preko Bralića, koji je nakon kornera šutirao glavom pored gola.

U narednih nekoliko minuta Sarajevo preuzima kontrolu i u 10. minuti stvara opasnu situaciju pred golom domaćeg tima. Hebibović je odličnim centaršutom pronašao Crnkića koji prima loptu u šesnaestercu Širokog, ali ga sa leđa ruši jedan fudbaler domaćeg tima, no Jakupović nije odlučio pokazati na bijelu tačku iako su fudbaleri Sarajeva tražili jedanaesterac.

Sedam minuta kasnije Sarajevo je imalo najbolju priliku na utakmici. Bekić je uputio odličan pas za Hebibovića koji je nesebično dodao loptu za Crnkića na lijevu stativu, a ovaj promašio nemoguće i poslao loptu preko gola.


NK Široki Brijeg - FK Sarajevo / Crnkić... by clipsbh

Pokušao je i Sarić nekoliko minuta kasnije, no njegov udarac sa nešto više od 20-tak metara odbranio je Bilobrk.

Narednih 10-tak minuta utakmice pripao je domaćim fudbalerima koji su preuzeli inicijativu i mnogo bolje stajali na terenu. To je rezultiralo s dvije solidne šanse, prvo preko Krstanovića u 27. minuti koji glavom šutira iz dobre pozicije, ali lopta odlazi na drugu stativu, da bi u nastavku akcije šutirao Čabraja, ali nedovoljno jako da ugrozi Pavlovića.

Sarajevo je postiglo pogodak u 30. minuti susreta, ali je isti poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se ranije našao Mihojević kada je glavom pogodio stativu.

Sa otvorenom igrom na obje strane nastavilo se i do kraja prvog poluvremena, a najizgledniju priliku za postizanje gola imao je Hebibović u 40. minuti. Nakon gužve u šesnaestercu domaćih Crnkić je više sretno nego spretno poslao loptu za Hebibovića na desnu stranu, koji je prima na prsa i sa 12 metara šutira prema golu Širokog Brijega, no Bilobrk uspijeva odbraniti njegov udarac.

U drugom poluvremenu obje ekipe nastavljaju tamo gdje su stale u prvom. Igra se i dalje otvoreno na obje strane, s tim da su fudbaleri Sarajeva za nijansu agilniji što se moglo i očekivati s obzirom da su u rezultatskom deficitu.

Već u prvih 10 minuta igre u nastavku vidjeli smo po jednu odličnu šansu na obje strane. Prvo je zaprijetilo Sarajevo u 51. minuti kada je Sarić ubacio loptu iz slobodnjaka, a šut Perice Ivetića glavom otišao tik pored lijeve stative gola Širokog Brijega.

Domaći su uzvratili već dvije minute kasnije, također iz slobodnog udarca. Loptu je sa lijeve strane centrirao Lončar, a Čabraja najviše skočio u gostujućem šesnaestercu i šutirao pored gola.

Nakon što je u narednih 10-tak minuta nastupio mirniji period utakmice, uslijedio je penal za goste i vodstvo Sarajeva na Pecari.

Hebibović je u 63. minuti ubacio loptu iz kornera, a u petercu Širokog Brijega Pandža je srušio Mihojevića. Jakupović je pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator bio je Amer Bekić koji je rutinski savladao Bilobrka i donio vodstvo svojoj ekipi.

Iako je Široki Brijeg nakon primljenog gola dosta ofenzivnije zaigrao, nisu uspijevali napraviti ništa značajnije pred golom Sarajeva. S druge strane, Bordo momčad je u dva navrata uspjela zaprijetiti domaćim fudbalerima, jednom u 75., a drugi put u 77. minuti susreta, no izostala je konkretna završnica, pa je ostalo 0:1 za Sarajevo.

Gledaćemo izvođenje jedanaesteraca koji će odlučiti osvajača Kupa BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije