Golom Lendrića Željezničar slavio u gostima protiv Krupe

Radiosarajevo.ba
Golom Lendrića Željezničar slavio u gostima protiv Krupe
/ Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba
Posljednji duel 19. kola Premijer lige BiH odigrali su FK Krupa i FK Željezničar, a pobijedili su Plavi s Grbavice rezultatom 1:0.

Za Krupu su susret počeli: Kutić, Maksimović, Redžić, Ljubenović, Dujaković, Vuković, Milutinović, Vukotić, Čomor, Aleksić, Milanović.

Željezničar je meč počeo u sastavu: Kjosevski, S. Stevanović, Kerla, Bogičević, Stojanović, Marković, Blagojević, M. Stevanović, Zeba, Zakarić, Lendrić.

Susret je sudio Elvis Mujić iz Banovića.

Željezničar je od prve minute preuzeo terensku inicijativu i stvorio nekoliko prilika, ali bez uspješne završnice. Najbolju priliku za pogodak imao je Miroslav Stevanović u osmoj minuti, ali je traljavo šutirao i sa četiri metra prebacio gol.

S druge strane, domaći su se uglavnom branili i nisu napravili niti jednu šansu. 

U drugom poluvremenu, igrači Željezničara su krenuli odlučnije s napadima prema golu Krupe, da bi ovi napadi urodili plodom u 65. minuti.

Naime, Zakarić je ubacio iz slobodnog udarca, a odbrana Krupe je pogriješila i dozvolila Lendriću da dođe do lopte koji u padu pogađa mrežu Kutića za vodstvo Plavih s Grbavice rezultatom 1:0.

Nakon vodećeg gola, Željezničar je malo prepustio inicijativu Krupi, međutim, domaći to ne uspijevaju da iskoriste kako bi kreirali ozbiljniju šansu i dodaju se bez da mogu zaprijetiti golu Kjosevskog.

U 76. minuti slobodan udarac za Željezničar izveo je Zeba i zatresao prečku.

Do kraja utakmice, nogometaši Željezničara kontrolisali su tempo igre i tako priveli kraju utakmicu upisavši tri boda u na otvorenju proljetne polusezone Lige 12.

Željezničar je tako upisao svoju četvrtu pobjedu u nizu i poboljšao je svoju poziciju u utrci za naslov prvaka.

Željezničara sada ima 35 bodova, četiri manje od lidera Zrinjskog i dva manje od drugoplasiranog Sarajeva.

S druge strane, Krupa i pored poraza nije previše izgubila u utrci za plasman u ligu za prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije