Kolabirao na treningu: Umro bivši engleski reprezentativac

Anadolija
Kolabirao na treningu: Umro bivši engleski reprezentativac
/ Foto: Aston Villa
Ugo Ehiogu, nekadašnji fudbaler mnogih otočkih klubova i reprezentativac Engleske preminuo je danas u 44. godini, nakon što mu je u četvrtak pozlilo u trening centru Tottenham Hotspura.

Ehiogu, koji je bio trener U23 tima Tottenhama, odmah je dobio medicinski tretman, a zatim je kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Iz londonskog kluba danas su objavili kratko saopćenje u kojem se opraštaju od Ehiogua i navode da je preminuo u bolnici u ranim jutarnjim satima.

“Riječi ne mogu izraziti naš šok i tugu koju svi u klubu osjećamo. Ogromno Ehoguovo prisustvo u Tottenhamu će biti nezamjenjivo“, kazao je John McDermott, šef Tottenhamove trenerske i razvojne službe.

Nekada odlični odbrambeni fudbaler na klupu mladih Pijetlova stigao je 2014. godine.

Tokom igračke karijere najveći trag je ostavio u Aston Villi za koju je u periodu od 1991. do 2000. godine odigrao više od 200 utakmica.

Igrao je još za West Bromwich Albion, Middlesborugh, Leeds United, Glasgow Rangers, Sheffield United i Wembley. U dresu s nacionalnim grbom upisao je četiri nastupa, a postigao je gol u pobjedi Engleske nad Španijom 3:0 prije 16 godina. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije