Klubovi engleske Premier lige od 1. jula potrošili preko 560 miliona eura

Anadolija
Klubovi engleske Premier lige od 1. jula potrošili preko 560 miliona eura
Klubovi engleske Premier lige potrošili su 475 miliona funti (562,6 miliona eura) od 1. jula, kada je počeo ljetni prelazni rok, saopštio je Deloitte, koji se bavi poslovnim analizama

Ovaj iznos je manji u odnosu na isti period prethodne godine, kada su premierligaši potrošili 515 miliona funti (oko 610 miliona eura). U cijelom prošlogodišnjem ljetnom prelaznom roku potrošili su 870 miliona funti (oko milijardu eura).

Važno je naglasiti da u do sada potrošeni iznos nije uključen današnji transfer Leroya Sanea iz Schalke u Manchester City vrijedan 37,5 miliona funti (oko 44,3 miliona eura).

Deloitte predviđa da će do kraja ovoljetnog prelaznog roka premierligaši potrošiti više od milijardu funti. Konačnom iznosu veliki doprinos bi mogao dati Manchester United koji je najavio transfer Paula Pogbe iz Juventusa vrijedan 100 miliona funti (oko 118,5 miliona eura).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije