Izgubili su gotovo sve, ali ne i snagu: Chapecoense već najavio prvu utakmicu

Fena
Izgubili su gotovo sve, ali ne i snagu: Chapecoense već najavio prvu utakmicu
Chapcoense koji je diljem svijeta postao poznat zbog strašne tragedije u kojoj je poginula većina igrača ovog kluba, već je najavio prvu utakmicu koju će odigrati početkom naredne godine.

Kako su najavili iz ovog brazilskog nogometnog kluba, prva utakmica će biti odigrana 29. januara 2017. godine, a klub je zasada uspio sakupiti devet igrača, koje će voditi novi trener Vagner Mancini.

Ostatak ekipe, najavili su, popunit će do utakmice sa Internacionalom koju će igrati na Areni Conda u Chapecou, a u okviru prvenstva države Santa Catarine.

Podsjećanja radi, strašna tragedija potresla je nogometni svijet kada se avion sa igračima Chapecoensea srušio 29. novembra nadomak kolumbijskog grada Medellin. Tom prilikom poginula je 71 osoba, među kojima i 19 nogometaša, te 21 novinar, a strašnu nesreću preživjela su svega tri nogometaša Chapecoensea.

Cijela tragedija dogodila se za vrijeme putovanja igrača ovog kluba na historijsku utakmicu, tačnije na finale Kupa Sudamericana gdje su se trebali boriti za titulu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije