Kemal Alispahić: Nisam napravio grešku kao u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Kemal Alispahić: Nisam napravio grešku kao u Sarajevu
AA / Kako će 'Čelik' riješiti problem višemilionskih dugovanja
Zenički Čelik prolazi kroz izuzetno teške dane. Ekipa s Bilinog polja ima velikih financijskih problema. Navijači traže promjene, a vruć krompir preuzeo je bivši trener Sarajeva i Željezničara, Kemal Alispahić.

Ekipu je napustila većina igrača iz prošle sezone, a Alispahić je angažovao pojačanja za novu sezonu. Ekipu su pojačali Jasmin Smriko, Armin Duvnjak, Anes Haurdić, Danijal Brković, Emrah Hasanhodžić, Tarik Gogić, Almir Pliska, Ante Hrkač, Safet Šivšić i Bojan Marković.

"Drago mi je da sam se vratio u Premijer ligu. Posebno u jedan klub kakav je Čelik. To je jedan velikan i zaista se radi o velikom klubu. Malo se sada, što bi se reklo, zakašljao. Ja vjerujem da će se stanje ubrzo popraviti. Kada sam došao zatekao sam samo dva-tri igrača iz prošle godine. Morali smo dovesti igrače koji mogu odgovoriti zadatku. Zaista je bilo teško raditi na taktičkoj i fizičkoj pripremi, ali ja se ne bojim. Ja sam uvijek u karijeri predvodio klubove koji su morali krenuti od samog početka, tako da imam iskustva s tim", kaže Alispahić i dodaje:

"Ako je suditi po generalci s Vitezom mislim da smo se uspjeli posložiti. Sada nam treba i vremena za fizičku spremu. Dovođenje iskusnih igrača bio je plod mog iskustva u situaciji kada nemate ekipu. Nisam želio napraviti grešku koju sam napravio kao trener Sarajeva. Situacija je bila slična ovoj u Čeliku. Nasjeo sam na priču mladih i perspektivnih igrača. Mi smo tražili momke koji nisu financijski skupi, a imaju iskustvo igranja u Premijer ligi i određeni kvalitet. Svjesno smo tražili igrače koje smo doveli. Momke koji su bili slobodni, a koji imaju kvalitet. Mogu biti zadovoljni, kako da ne. Do prije deset dana nismo imali ekipu, a sada uz taktičku i fizičku pripremu, možemo očekivati dobre rezultate", jasan je Alispahić.

Čelik će prvenstvo otvoriti utakmicom protiv Metalleghea iz Jajca.

"Naravno da očekujemo pobjedu. Respektujemo sve ekipe Premijer lige, pa i Metalleghe, ali kada ste trener, uvijek očekujete pobjedu. Metalleghe je možda čak i u prednosti u odnosu na nas. Igraju već dugo zajedno, pojačali su se. Imaju veće iskustvo. Međutim domaći Čelik i samo ime Čelika daje nam blagu prednost. Ukoliko igrači budu na nivou fizičke pripreme koju trenutno imaju, mislim da neće biti problema. Nema više slabih protivnika, sa svim treba igrati jednako, pa ćemo vidjeti šta će biti", kaže Alispahić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije