Kakav gest Barcelone: Chapecoense sljedeće godine na Camp Nou

Anandolija
Kakav gest Barcelone: Chapecoense sljedeće godine na Camp Nou
Španski fudbalski velikan Barcelona tradicionalno pred početak sezone organizira Kup Joan Gamper.

Naredne godine na tom turniru prijateljstva će učestvovati i brazilski klub Chapecoense koji je nedavno ostao bez skoro kompletne ekipe u tragičnoj avionskoj nesreći u Kolumbiji, prenosi Anadolu Agency(AA).

Na službenoj internet stranici Barcelone saopćeno je kako će naredni Kup Joan Gamper biti organiziran u znak sjećanja na stradale članove fudbalskog tima Chapecoense i da je tim povodom i taj brazilski klub pozvan da učestvuje na turniru.

U saopćenju se navodi kako će i prije meča između Barcelone i Chapecoense biti organiziran niz aktivnosti kojima će se pružiti podrška porodicama stradalih igrača i tehničkog osoblja te brazilske ekipe.

Iz Barcelone su poručili da će taj katalonski div pružiti punu podršku Chapecoenseu na putu povratka u sam vrh brazilskog i južnoameričkog fudbala.

Charter let sa ukupno 77 osoba, među kojima je bila i prva postava brazilskog fudbalskog tima Chapecoense, te tim novinara koji su putovali u iz Bolivije u Kolumbiju na finalnu utakmicu Copa Sudamericana, srušio se na putu do međunarodnog aerodroma Medellin u blizini ovog grada.

U nesreći je poginula 71 osoba, a preliminarni rezultati istrage pokazali su kako je avion ostao bez goriva, te da je to najvjerovatnije bio uzrok pada letjelice.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije