Na krilima Pjace i Alvesa Stara dama savladala Porto

Radiosarajevo.ba
Na krilima Pjace i Alvesa Stara dama savladala Porto
U okviru osmine finala Lige prvaka na stadionu Dragao sastali su se italijanski prvak Juventus i portugalski Porto.

U prvoj postavi italijanskog prvaka večeras je zagirao i bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić koji teren u Portugalu nije napustio do kraja meča.

U 19. minuti Pjanić neprecizno izvodi korner.

Već od 27. minute Porto je ostao sa igračem manje. Alex Nicolao Telles je napravio ružan faul, nakon čega mu je sudija pokazao drugi žuti karton.

Dvije minute kasnije, Pjanić je pokušao doći do šanse za vodstvo Juventusa, ali je poslao prejak pas i ostao bez šanse.

Pjanić je ponovo zaprijetio u 32. minuti primivši pas nakon kojeg je šutirao sa 18 metara, ali je legendarni Iker Casillas lagano odbranio šut koji je išao po sredini gola.

Utakmica je na kratko prekinuta u 35. minuti nakon povrede Casillasa, a na terenu mu je pomoć ukazao fizioterapeut.

U prvom poluvremenu rezultat je ostao 0:0.

U drugom poluvremenu nastavlja se dobra utakmica, a ključan potez za Staru damu pravi Massimilliano Allegri odlukom da na teren uvede Marka Pjacu koji je zamijenio Juana Cuadrada. Samo pet minuta je trebalo ovoj budućoj zvijezdi da upiše pogodak i dovede Juventus u vodstvo. 

To je ujedno i njegov prvi gol otkako je obukao crno-bijeli dres i možete ga pogledati u videu u nastavku:

Allegri ponovo pravi isti potez - minutu nakon što je Pjaca zabio gol na teren uvodi Danija Alvesa. Casillasova mreža nije se još uvijek ni smirila od Pjacinog pogotka, a samo minutu nakon što je ušao i Dani Alves zabija gol i povećava vodstvo Stare dame.

Pjanić je u 78. minuti ponovo šutirao iz obećavajuće pozicije, ali mu je odbrambeni igrač Porta blokirao šut, pa je loptu poslao u korner.

Utakmica je završena rezultatom 2:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije