Jedan od najboljih mladih fudbalera BiH stigao na Koševo

Radiosarajevo.ba
Jedan od najboljih mladih fudbalera BiH stigao na Koševo
/ Foto: FK Sarajevo
Jedan od najboljih mladih fudbalera jesenjeg dijela BH Telecom Premijer lige BiH 2016/17 – Sanjin Lelić – od danas je zvanično novi igrač Fudbalskog kluba Sarajevo.

Lelić, koji je rođen 11. januara 1997. godine, iza sebe ima uspješnu polusezonu. Kao standardni prvotimac Olimpica odigrao je 15 utakmica, postigao tri gola i upisao dvije asistencije. Njegovo ime našlo se na listi želja mnogih premijerligaških klubova, no njegova želja je bila da obuče bordo dres.

"Sretan sam zbog dolaska u FK Sarajevo, jedan od najvećih klubova u Bosni i Hercegovini. Ovo je veliki iskorak u mojoj karijeri i nadam se da ću opravdati očekivanja. Jedva čekam da se sutra priključim ekipi i da upoznam saigrače. Nadam se da ćemo se dobro pripremi za sve ono što dolazi u proljetnom dijelu prvenstva", kazao je Lelić.

Prije Olimpica, Lelić je nastupao za omladinske selekcije zagrebačkog Dinama, te nekoliko njemačkih klubova, a igrao je za U-17 i U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije