Mehmed Janjoš o derbiju: Moji igrači su bili sami protiv kompletnog stadiona

Radiosarajevo.ba
Mehmed Janjoš o derbiju: Moji igrači su bili sami protiv kompletnog stadiona
Nogometaši Željezničara i Sarajeva večeras su odigrali remi u okviru 110. prvenstvenog vječitog derbija, koji je odigran na stadionu Grbavica.

Nešto zadovoljniji mogao je biti trener domaćeg tima, dok je trener gostiju Mehmed Janjoš nakon utakmice kazao kako je i njegova ekipa pružila dobru partiju.

"Poslije više utakmica današnji derbi je bio na nivou, pokazao je da obje ekipe sasvim opravdano jurišaju na vrh tabele. Možda kada se sve sabere da smo imali zrelije prilike, ali moram biti zadovoljan prezentacijom svog tima", istakao je Janjoš.

On je dodao da je veoma teško igrati u ritmu u kojem svaka tri dana imate utakmice, te da Zrinjski, Željezničar i Sarajevo ravnopravno ulaze u neizvjesnu završnicu.

"Rezultat je realan, ali ako je neko izgubio, onda je to Sarajevo. Danas smo bili hendikepirani, nismo imali nikakvu podršku. Moji igrači su bili sami protiv kompletnog stadiona. Apelujem ovim putem, jer igramo zbog navijača i mislim da bi s Hordama zla spektakl bio još veći", dodao je Janjoš.

On je istakao i kako će pokušati što prije oporaviti ekipu za narednu sedmicu i utakmice koje im predstoje, posebno za onu u polufinalu Kupa BiH.

Kompletnu press konferenciju na kojoj su govorili treneri oba tima pogledajte u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije