Janjoš: Fudbal se igra zbog navijača, trebali su se napraviti dodatni napori

F. Z.
Janjoš: Fudbal se igra zbog navijača, trebali su se napraviti dodatni napori
Arhiv / Mehmed Janjoš, bivši trener Sarajeva: Čuli smo eksploziju i izašli na ulice
Fudbalski klub Sarajevo sutra će u četvrtom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine gostovati kod gradskog rivala Fudbalskog kluba Željezničar na stadionu Grbavica.

Danas su se na stadionu Asim Ferhatović Hase prisutnim predstavnicima medija obratili Mehmed Janjoš i Bojan Pavlović. 

"Igrati utakmicu sa Željom i obrnuto je velika privilegija. Imamo privilegiju da pokažemo na najvećem derbiju dobar fudbal i prikažemo spektakl. Naravno da očekujem povoljan rezultat", rekao je Janjoš.

"Slagao bih kada bih rekao da je atmosfera fenomenalna, iz prostog razloga što nam nedostaju neki bodovi. Mislim da smo zaslužili bolje rezultate. To je derbi, dodatna motivacija nije potrebna. Poštujemo Željezničar, ali imamo svoje račune, želimo napraviti iskorak", istakao je Janjoš.

"U potpunosti se slažem s Petrovićem. Kada sam došao, osnovni cilj je bio izlazak u Evropu, a mislim da smo nadomak toga. Ipak, ova utakmica donosi određeni pritisak, ali mislim da će biti otvorena", rekao je Janjoš.

"Željezničar je dobro složena ekipa koja dobro radi. Tu je Lendrić, koji zabija golove, tu je Stevanović, tu su Blagojević i Zakarić. No isto tako moram reći da je i Sarajevo dobra ekipa", dodao je Janjoš.

"Ahmetović radi stalno dobro, trudi se, ali znate kako je kada napadače stane. Sada je postigao gol i nadam se da će nastaviti tako."

"Fudbal se igra zbog navijača i mislim da su se trebali napraviti dodatni napori kako bi svi navijači prisustvovali utakmici."

"Možda Željezničar ima blagu prednost zbog domaćeg terena, no ovo je derbi i nikada se ne zna. O bodu ne razmišljamo, nego samo o dobroj utakmici, neka pobijedi onaj koji bude spretniji."

Nakon Janjoša medijima se obratio i Pavlović. 

"Sigurno da nas očekuje teška utakmica, jer kao što znate, mi smo u bodovnom zaostatku i možemo biti zadovoljni samo pobjedom. Ne mislim da će derbi odlučiti prvenstvo, ali ako hoćeš da budeš šampion, moraš pobijediti Želju na Grbavici. Mislim da će cjelokupna atmosfera biti oslabljena zbog nedolaska naših navijača. Očekujem da izađemo na teren, pokažemo karakter i pobijedimo."

"Naravno da za derbi nije potreban dodatni motiv, jer je to specifična utakmica. Razmišljam samo o tri boda, a ko će dati gol i biti najbolji nije bitno."

"Ne razmišljam o tome hoću li imati puno posla. Derbi je, sve je moguće, sve je u opticaju. Što se tiče nas, u bodovnom smo zaostatku i trebamo da jurimo, potrebna nam je pobjeda. Nemamo nikakav strah, ne plašimo se, nemamo šta izgubiti. Mislim da je veći pritisak na njima, oni su ti koji su ovom trenutku na boljoj poziciji, oni imaju više izgubiti nego mi."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije