Jagodić ima najbolji procenat, Musemić donio veliki bod s Pecare

Fena
Jagodić ima najbolji procenat, Musemić donio veliki bod s Pecare
Nogometaše tuzlanske Slobode u ovoj sezoni vodilo je pet trenera, od kojih trojica (Nedim Omerović, Emir Spahić i Mirsad Dedić) kolektivno, nakon odlaska Husrefa Musemića.

Husref Musemić vodio je Slobodu na osam utakmica, "triling" trenera na tri, a Vlado Jagodić u sedam utakmica.

Sloboda je do dolaska Vlade Jagodića osvojila 16 bodova u 11 kola, dok je Jagodić u sedam susreta upisao 13 bodova bez ijednog poraza, uz tri pobjede: Široki i Krupa na Tušnju, te Čelik u gostima i četiri remija: Olimpic, Željezničar i Vitez nas strani, Zrinjski na Tušnju.

U odnosu na prethodnike, aktuelni trener donio je šest bodova s gostovanja.

Jagodićev prethodnik Husref Musemić u osam utakmica osvojio je 14 bodova (58 posto) uz pobjede protiv Olimpica, Viteza, Željezničara i Čelika, te remi sa Mladosti na Tušnju, a u gostima remi sa Širokim, poraz protiv Zrinjskog i Krupe.

S gostovanja Musemić je donio važan bod u poznatoj utakmici na Pecari u kojoj je Široki vodio 2:0, a završeno je 2:2. Taj bod može biti odlučujući u utrci Slobode i Širokog Brijega za Ligu za prvaka.

Jagodić je upisao 13 bodova u sedam susreta (62 posto), dok su dva boda osvojena u vrijeme kada su ekipu vodili sadašnji pomoćnici Omerović, Spahić i Dedić: Metalleghe i Sarajevo u gostima, poraz od Radnika na Tušnju. Njihov učinak je 22 posto.

Bilanca od 29 osvojenih bodova je učinak od ukupno 53 posto i dobar je kapital Tuzlaka uoči četiri proljetna kola prvog dijela prvenstva, odnosno, uoči Lige za prvaka koja se prvi put igra u bh. nogometu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije