Internet ismijava C. Ronalda: U rodnom gradu dobio statuu koja ne liči na njega

Radiosarajevo.ba
Internet ismijava C. Ronalda: U rodnom gradu dobio statuu koja ne liči na njega
Cijeli nogometni svijet komentirao je bizarnu statuu Cristiana Ronalda koju su vlasti portugalskog otoka Madeire, rodnog mjesta slavnog nogometaša, posvetili svom sugrađaninu.

Cijela polemika počela je na društvenim mrežama, a uskoro su se u nju uključili i brojni svjetski mediji, nakon što su mnogi ukazivali na to da ova statua više podsjeća na bivšeg kapitena reprezentacije Republike Irske Nailla Quinna, nego li na portugalskog nogometaša, prenosi BBC.

Inače, otkrivanje statue dio je velike ceremonije koja je održana danas na Madeiri, a nakon što je aerodrom na ovom otoku dobio ime "Cristiano Ronaldo".

Iako, su se neki otočni čelnici protivili da se ovakvo ime dodijeli aerodromu, odluka je donesena te su svečanosti prisustvovali, pored Ronalda, prisustvovali predsjednik i premijer Portugala.

Sam Ronaldo je kasnije na Twitteru napisao kako je "sretan i počastvovan što su otočki čelnici donijeli ovakvu odluku, te što je aerodrom dobio njegovo ime".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije