Idol mu je bio bivši selektor BiH: Zidane ruši rekorde

Radiosarajevo.ba
Idol mu je bio bivši selektor BiH: Zidane ruši rekorde
Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Blaž Slišković bez ikakve sumnje jedan je od najboljih fudbalera rođenih u Bosni i Hercegovini.

Magija ovog Mostarca očarala je i jednog od najboljih fudbalera svijeta svih vremena, koji je na putu da postane i jedan od najboljih u trenerskom poslu. Mnogo je još utakmica koje će uz aut-liniju provesti Zinedine Zidane.

Treba mu još mnogo pobjeda, trofeja i rekorda da bi se moglo govoriti o njegovom vrhunskom trenerskom umijeću, ali ako se po jutru dan poznaje, onda je Francuz na putu da dostigne svoju igračku genijalnost.

Real Madrid je sinoć remizirao sa Sevillom (3:3) u osmini finala Kupa kralja i tako je u 40. uzastopnoj utakmici ostao neporažen, čime je srušen rekord koji je držao ljuti rival Barcelona (39). Kraljevi su tako izborili plasman u četvrtfinale Kupa kralja s obzirom na to da su na stadionu Santiago Bernabeu slavili rezultatom 3:0.

Podsjetimo se kako je o legendi mostarskog Veleža govorio čovjek koji sada drži rekord po broju utakmica bez poraza u Španiji.

"Uživao sam gledati utakmice na stadionu Velodrome u Marseilleu. Tada je predsjednik kluba doveo izvanredne igrače poput Blaža Sliškovića, Forstera, Mozera, Francescolija, Papina... Sjećam se, bila je to sezona 1986/87. U Marseilleu je tada igrao izvanredni Blaž Slišković. Uživao sam gledajući ga. Bio je zaista čudesan igrač", rekao je Zinedine Zidane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije