"Ibrahimović je bolji nego ikada, može igrati do 40. godine"

Anadolija
"Ibrahimović je bolji nego ikada, može igrati do 40. godine"
EPA / Ilustracija
Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda izjavio je da Zlatan Ibrahimović igra bolje nego ikada u karijeri, te da mu se čini da može nastaviti igrati na najvišem novu sve do 40. godine.

Mnogi su smatrali da Ibrahimović koji je u 37. godini odlučio doći u Premier ligu neće na ostrvu moći da se nosi s visokim nivoom fudbala. Međutim, Šveđanin ih je sve demantovao i zasad igra sjajno u dresu Uniteda. Odigrao je 37 takmičarskih utakmica i postigao 24 gola.

"Mislim da je čak i bolji nego kada sam radio s njim u Interu. On je još iskusniji, inteligentniji i bolje razumije igru. On nije samo finišer, nego je jako važan kada se radi o stvaranju šansi. Ibrahimović je vođa. On ima poseban osjećaj, a i posebno se brine za mlađe momke. S fizičkog aspekta gledano, mislim da bi mogao igrati sve do 40. godine", kazao je Mourinho za britanske medije i nastavio:

"Ali, nije sve u fizičkoj spremi. Također je važna mentalna snaga. Jednog dana on će saopštiti svoju odluku i svijet će je morati prihvatiti. Ono što je radio tokom karijere je fenomenalno. Ipak, jednog dana će se probuditi i reći dosta je."

Manchester Unitedu ide dobro ove sezone, iako igra na četiri "fronta". U Premier ligi drže šesto mjesto sa 48 bodova, dva manje od četvrte pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. U Liga kupu "crveni đavoli" su stigli do finala, u Ligi Evrope su u osmini finala, a u FA kupu u četvrtfinalu.

U nedjelju na Wembleyu od 17.30 sati Manchester United očekuje finale Liga kupa protiv Southamptona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije