Ibišević: Iz prošlih kvalifikacija smo naučili da nema autsajdera

Radiosarajevo.ba
Ibišević: Iz prošlih kvalifikacija smo naučili da nema autsajdera
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji igra protiv reprezentacije Estonije.

Utakmica je na rasporedu u utorak, šestog septembra s početkom u 20 sati i 45 minuta, na stadionu Bilino polje u Zenici.

"Mislim da je to stvar koju smo trebali naučiti iz prošlih kvalifikacija - da nema autsajdera i da svaku ekipu moramo shvatiti ozbiljno, jer smo to vidjeli zadnji put protiv Kipra. Ti bodovi su nas možda i koštali odlaska na Evropsko prvenstvo."

Ibišević je imenovan za kapitena njemačkog giganta, Herthe.

"Sigurno da je veliko priznanje biti kapiten Herthe, ali mislim da to ne mijenja puno moj odnos prema fudbalu, no sada sam tu zbog reprezentacije i potpuno sam fokusiran na to", rekao je Ibišević i dodao:

"S Estoncima smo igrali prije par godina, ali oni su se, kao i sve ostalo reprezentacije, puno popravili u prethodnom periodu. Njihovog igrača iz odbrane znam jer je igrao u Bundesligi. Sigurno da je Estonija nezgodna ekipa, ali mi se moramo pripremiti maksimalno i ne bi trebalo biti problema", istakao je Ibišević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije