Zmaj ispunio obećanje: Džeko jubilarni 50. gol poklonio teško bolesnom dječaku

Radiosarajevo.ba
Zmaj ispunio obećanje: Džeko jubilarni 50. gol poklonio teško bolesnom dječaku
Pravo slavlje bosanskohercegovačkih navijača izazvao je pogodak Edina Džeke, koji je svojim jubilarnim 50. golom u dresu s nacionalnim grbom nagovijestio pobjedu BiH nad Albanijom.

Ipak, iza cijelog te radosti krije se emotivna priča, o čemu je na svom Twitter profilu večeras govorio i Edin Džeko.

Naime, on je ovaj jubilarni pogodak odlučio posvetiti Amiru Gljivi, teško bolesnom 16-godišnjem dječaku, koji se trenutno nalazi na liječenju na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu.

Twitter - Humani Zmaj: Džeko jubilarni 50. gol poklonio teško bolesnom dječaku

Cijela priča počela je prilikom Dijamantovog posljednjeg dolaska u Sarajevo, kada je posjetio Roditeljsku kuću kako bi donirao dio sredstava od Državne nagrade za doprinos sportu ovoj instituciji. Ipak, tokom njegove posjete zbog bolesti nije bio prisutan Amir Gljiva, što je nagnalo Džeku da ga posjeti na Pedijatrijskoj klinici i da mu pokloni dres.

Tokom ove posjete Džeko je dobio i posebnu želju ovog dječaka, a to je da mu posveti pogodak u dresu reprezentacije, a odmah nakon utakmice Dijamant se sjetio da ispuni svoju humanu misiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije