Hoeness, Effenberg, Hitzfield: Brazzo nije privremeno nego kraljevsko rješenje

Radiosarajevo.ba
Hoeness, Effenberg, Hitzfield: Brazzo nije privremeno nego kraljevsko rješenje
EPA / Hasan Salihamidžić
Hasan Salihamidžić radi punom parom. Danas je u Minhenu praznik, ali to za Bracu ne znači odmor, prenosi njemački Sport 1.

Još od dolaska na mjesto sportskog direktora, prije tačno dvije sedmice, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine nije imao slobodan dan.

Nije mnogo trebalo da krenu pohvale za Salihamidžića. Predsjednik Bayerna, alfa i omega kluba iz Bavarije, Uli Hoeness nije krio oduševljenje Salihamidžićem.

"On nije privremeno i hitno rješenje. Nakon 14 dana provedenih sa Hasanom mogu samo reći da samo pronašli kraljevsko rješenje. Salihamidžić je od svog dolaska u klub napravio više intervencija nego Matthias Sammer u jednoj godini. To je dobra stvar za sve nas, tako zamišljamo sportskog direktora", rekao je Hoeness.

Nije tu bio kraj, Salihamidžića su hvalili i njegov bivši trener Ottmar Hitzfeld, kao i Stefan Effenberg, nekada Barcin kapiten u bavarskom gigantu.

"On je uvijek bio timski igrač i uvijek je davao sve od sebe na terenu. Hasan se uvijek identificirao sa klubom, a to mu mnogo pomaže u ulozi sportskog direktora. Poznaje sve procedure u klubu i zna kako se nositi s pritiskom u Bavariji", rekao je Ottmar Hitzfeld.

Riječi hvale nije štedio ni Stefan Effenberg bivši kapiten Bavaraca.

"On je nevjerovatno skroman i voli da uči. Takav je bio i kako igrač. Kada mu kažete nešto on to pokuša uvijek uraditi s nevjerovatnom ambicijom i sigurno će takav biti i kao sportski direktor", rekao je Effenberg.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije