Guardiola: Ako ne uđemo u Ligu prvaka, prilagodit ćemo se na Ligu Europe

Anandolija
Guardiola: Ako ne uđemo u Ligu prvaka, prilagodit ćemo se na Ligu Europe
Josep Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja i dalje je optimističan kada je u pitanju plasman njegovog tima u Ligu šampiona.

Za to mu je potrebno da njegov tim bude među prva četiri u Premier ligi. U suprotnom “građani“ će morati u Ligu Evrope, a Guardiola kaže da će se morati prilagoditi na igranje u tom takmičenju, javlja Anadolu Agency (AA).

Guardiola će na klupi Manchester Cityja po prvi put u svojoj trenerskoj karijeri završiti sezonu bez osvojenog trofeja. Posljednju priliku za osvajanje pehara propustio je u polufinala FA kupa, kada je City poražen u produžecima od Arsenala sa 1:2.

Sada je pred njim i njegovim igračima novi izazov, a to je zadržati četvrto mjesto na tabeli Premier lige. Večeras će pred svojim navijačima imati priliku protiv gradskog rivala Uniteda napraviti veliki korak ka ostvarenju cilja.

“Mislim da ćemo biti u stanju da se plasiramo u Ligu šampiona. Međutim, ako ne uspijemo, onda ćemo se prilagoditi i igrati Ligu Evrope. Ipak, optimista sam. Ponosan sam na ono što su moji igrači uradili ove sezone i na ono što radimo, pa čak i kako smo odigrali posljednju utakmicu protiv Arsenala na Wembleyju. Volim da radim s njima, ni za čim ne žalim i ništa im ne prigovaram, pa ćemo vidjeti kaka će biti kraj sezone“, kazao je Guardiola za britanske medije.

Utakmica Manchester City – Manchester United igraće se večeras na stadionu Etihad sa početkom u 21 sat. “Građani“ su na četvrtom mjestu sa 64 boda, a “crveni đavoli“ stepenicu ispod sa bodom manje.

U prvenstvu manchesterski rivali do sada su odigrali 155 derbija, United je slavio u 61, a City u 44, dok ih je neriješeno završeno 44. Gledajući sva takmičenja odigrana su 173 derbija Manchestera, a “crveni đavoli“ su bolji sa 71 pobjedom, 21 više od gradskog rivala, a 51 ogled je završen bez pobjednika.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije